Eesti asus kohtumist juhtima juba neljandal minutil, kui skoori avas karistuslöögist Marta Raidna. Selle seisuga lõppes ka avapoolaeg. Teisel poolajal suurendas Raidna Eesti eduseisu, kui lõi nurgalöögist tulnud palli peaga väravasse, teatab jalgpall.ee.

„Kuigi esimesel poolajal ei suutnud me palju väravavõimalusi tekitada ja löögile jõuda, siis oli mäng pigem meie käes ja olime domineerivamaks pooleks,” sõnas peatreener Kaidi Jekimova pärast kohtumist.

„Teisel poolajal tegime paar vahetust ja tänu sellele paranes meie söödumäng. Leidsime nii maast kui õhust sööte vastaste kaitseliini taha, kus ründajad said mitu head võimalust minna väravavahiga üks ühele, kuid ei realiseerinud. Teise värava puhul tuli nurgalöögist otse tsenderdus pea peale, mille suutsime sisse lüüa,” kirjeldas Jekimova teise poolaja kulgu.

Kokkuvõttes teenis Eesti kahe kaotuse ja ühe võiduga kolmanda koha. Turniiri võitjaks tuli Island, kes võitis kõik kolm kohtumist väravate vahega 16:0. Viimases mängus alistati 4:0 Bulgaaria, kes omakorda saavutas teise koha. Neljandaks tuli Leedu, kes ei suutnud punktiarvet avada.

Peatreener leidis kohtumistest nii positiivseid hetki kui asju, mis vajavad parandamist: „Islandiga oli hea mäng kaitsefaasi harjutamiseks. Olen rahul sellega, kuidas tüdrukud tolles kohtumises võitlesid. Kahjuks jäi meil puudu kiirusest enda rünnakute ehitamisel. Teises mängus Bulgaariaga oleksime võinud viiki mängida, aga palliga ei olnud me võib olla piisavalt julged. Tänases mängus oli ka puudujääke palliga, aga saime selle vastasega paremini kui teistega. Üldkokkuvõttes olen tüdrukutega rahul, sest iga mänguga nad parandasid oma esitust. On näha, et nad võtsid omaks informatsiooni teatud olukordade kohta ja püüdsid õpitut mängus näidata ja ellu viia,” ütles Jekimova lõpetuseks.