Moskvas Sapsan Arena staadionil peetud kohtumise avapoolajal oli kindlalt aktiivsemaks pooleks kodunaiskond, tehes kokku 12 pealelööki, millest viis jõudis ka raamidesse. Korra tabas pall ka latti.

Eesti jäi kaotusseisu kümnendal minutil, kui karistusalas põrkunud pall jõudis Nelli Korovkina jala peale ning ründaja värava ees ei eksinud, teatab Eesti Jalgpalli Liit oma koduleheküljel. Võõrustajate eduseis suurenes 29. minutil tänu Marina Fjodorova tabamusele. Vasakust äärest tulnud tsenderdus leidis tagumisest postist üles äärepoolkaitsja, kes peaga palli kindlalt võrku lükkas.

Teisel kolmveerandtunnil Venemaa hoog ei raugenud ning Eesti väravale anti taas turmtuld. Sihile jõuti 57. minutil, kui täpne oli avavärava autor Korovkina, lahendades sel korral oskuslikult üks-ühele olukorra. Viimase tabamuse eest hoolitses vaheajal vahetusest sekkunud Alina Myagkova, kui kasutas ära karistusalas tekkinud segaduse ja saatis palli penaltipunkti lähistelt väravasse. Kokku sai Venemaa kirja 25 pealelööki, nendest üheksa lendas raamidesse. Lisaks oli võõrustajatel kasutada 13 nurgalööki.

Eesti naiskond oli valiksarja avamängus jäänud alla valitsevale Euroopa meistrile Hollandile 0:7. Venemaal oli avavoorust tabelis 1:0 võit Sloveenia üle.

Eesti, Venemaa, Hollandi ja Sloveenia kõrval kuuluvad A-alagruppi veel Türgi ja Kosovo.

Eesti jaoks jätkub valiksari järgmisel kuul, kui 4. oktoobril kohtutakse võõrsil Türgiga ning 8. oktoobril võõrustatakse Tartus Kosovot.