Kaheksa isiku hulka kuuluvad Maksim Gruznov, Vitali Gussev, Erik Grigorjev, Aleksandr Kulik, Aleksandr Tarassenkov, Sergei Leontovitš, Deniss Jõgiste ja Anton Sereda, teatas Jalgpalli Liit.

Ajutine keeld kehtib ühe aasta kõigil Eesti Jalgpalli Liidu egiidi all peetavatel võistlustel ja hõlmab endas mistahes jalgpallialast tegevust.

„Kogume informatsiooni seoses kihlvedudega jalgpallis ja liigume samm-sammult - see otsus on esimene. Soovisime kindlasti enne algavat hooaega selle ära teha. Oleme konsulteerinud muuhulgas ka UEFA-ga ja saanud neilt tuge,“ märkis Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

„Ajutise keelu määrasime seetõttu, et juhtum on mahukas ja informatsiooni kogumine võtab aega. Distsplinaarkomisjon vaatab ajutise keelu üle koheselt pärast täiendavate tõendite selgumist või hiljemalt 1 aasta möödudes. Analoogsed juhtumid ka teistes alaliitudes on jõudnud lõppfaasi alles paari aastaga,“ selgitas Pohlak.

„Jalgpalliliidul on nulltolerants igasuguse mängutulemusega manipuleerimise suhtes ja loodame, et kõik süüdlased saavad karmi karistuse. Jätkame tööd ja eeldame, et saame hooaja käigus avalikkust täpsemalt informeerida,“ lisas EJLi president.