Ausa mängu tabeli aluseks võeti nii koondiste kui ka klubide kohtumised UEFA sarjades alates eelmise aasta 1. maist kuni tänavu 30. aprillini. Delegaadid arvestavad hindamisel võistkonna positiivset mängu, vastaste ja kohtuniku austamist, publiku ja võistkonna esindajate käitumist ning kollaseid ja punaseid kaarte.

„Soovime, et Eesti mängijad ja treenerid oleksid targad ja intelligentsed nii palliplatsil kui ka väljaspool. Mõistagi tahame võita, aga seda tuleb teha ausa mängu vaimus. Erineva vanuse koondised on kogu Eesti visiitkaardiks, seepärast on oluline see, millisena me riietusruumi endast maha jätame ja ka eeskuju andev käitumine väljakul. Need kaks asja on üldjuhul omavahel seotud,“ selgitas Eesti Jalgpalli Liidu noortetöö juht Janno Kivisild.

Eesti on traditsiooniliselt kuulunud UEFA ausa mängu tabelis esitosinasse, kuid viimase kolme-nelja aasta jooksul langeti kolmandasse kümnesse. Nüüd on koht tabeli tipus taastatud.

Esikümnesse mahtusid lisaks Rootsile, Norrale ja Soomele veel Holland, Šotimaa, Taani, Saksamaa, Hispaania, Inglismaa ja Wales. Meie idanaaber Venemaa asub tabelis 29. kohal, Läti ja Leedu on vastavalt 33. ja 36.

UEFA delegaadid jälgisid aasta jooksul kokku 1712 mängu, igal matšil koostati kaks raportit. Eestiga seotud kohtumisi oli 47.