Kahte väikeriiki ühendab mitu huvitavat seika. Kui Eesti üllatas jalgpalliüldsust aastal 2011, jõudes EM-valiksarja play-off ringi, siis Island tegi sama mullu, kui mängiti MM-valiksarja play-off mänge. Lisaks on mõlemad koondisel rootslasest peatreener: Islandil on ametis Lars Lagerbäck, Eesti vägesid juhatab Magnus Pehrsson.

Jalgpalliajaloos seob kahte riiki Evald Miksoni nimeline mees, kes sündis aastal 1911 Tartus ning suri aastal 1993 Islandil. Tegemist oli väravavahiga, kes esindas enne Teist maailmasõda Eesti koondist 7 korda ning põgenes okupatsiooni eest Islandile. Miksoni pojad Johannes ja Atli Edvaldsson olid Islandi koondise jalgpallurid, tema pojatütar Sif Atladóttir on naiste koondise mängija. Atli Edvaldsson oli aastatel 1999-2003 ka Islandi koondise peatreener.

Eesti ajalukku kirjutas Island end sellega, et oli esimene riik, kes tunnustas 1991. aastal iseseisvuse taastanud Eesti Vabariiki. Tänutäheks nimetati 1998. aastal Eesti välisministeeriumi esine väljak Islandi väljakuks ning oktoobrist 1999 sai ministeeriumi aadressiks Islandi väljak 1.

Kahe väikeriigi koondised on seni omavahel vastamisi olnud kolmel korral: 1994. aastal teenis Island koduväljakul 4:0 võidu, 1996. aastal olid saareriigi jalgpallurid Tallinnas paremad tulemusega 3:0 ning aastal 2002 saatis A. Le Coq Arena edu Eestit numbritega 2:0.