"Tarajev, Lember ja Mikson osalevad praegu UEFA CORE õppeprogrammis, mille baaskursus kestab 10 päeva ning järelkursus 7 päeva," selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peakohtunik Uno Tutk. "Tegemist on kõrgetasemelise koolitusega, kus kohtunikega töötavad Euroopa tippspetsialistid. CORE programmi raames teenindatakse ka Šveitsi ja Prantsusmaa madalamate liigade mänge. Selle koolituse on juba läbinud Jaan Roos, Silver Kõiv ja Neeme Neemlaid."

Tutki andmetel laieneb väärtuslik koolitusprogramm ka naiskohtunikele. "Eraldi koostöö on meil käimas Soome alaliiduga - meie naised käisid sel aastal esmakordselt Soomes mänge teenindamas, viimase kahe aasta jooksul on meie kohtunikud olnud ametis neljal Soome meeste Esiliiga kohtumisel ning samuti sealse 2. liiga ja Helsingi piirkonna võistlustel. Soomlased omakorda on käinud meie Esiliigat teenindamas."

----------------------------

Eesti jalgpallikohtunikud teenindavad sel neljapäeval UEFA Euroopa Liiga alagrupiturniiri otsustava vooru mängu Austria klubi Viini Rapidi ja Ukraina klubi Kharkivi Metalisti vahel.
Neljapäevasel kohtumisel mõistavad õigust Hannes Kaasik, Hannes Reinvald, Jaanus Mutli, Dmitri Vinogradov, Eiko Saar ja Kristo Tohver.

Samal päeval on ametis Eesti Jalgpalli Liidu asepresident Ainar Leppänen, kes on Euroopa Liiga heitluse Tottenham - Panathinaikos delegaat. Are Habicht tegutses kohtunike vaatlejana Euroopa Liiga alagrupiturniiri 22. novembri kohtumises Sparta Praha - Lyon, Uno Tutk oli samas ametis U-17 Euroopa meistrivõistluste valikturniiril Gruusias, kus lisaks võõrustajale tegid kaasa Ukraina, Šotimaa ja Luksemburg.