Riigikogu jalgpalli toetusrühm teeb Watergate'i festivali raames peetaval Eesti-Läti vahelisel jalgpallimatšil isiklikke füüsilisi jõupingutusi, et lätlastelt kätte saada Ruhnu majakas. Praegu on Saaremaa sepa, Ruhnus maakodu omava Andres Ella sepistatud majakas eelmisel aastal matši 3:0 võitnud lätlaste käes.

Nii Eesti jaanipäev kui Läti ligo on laiaulatuslikud sarnaste traditsioonidega rahvuspühad, mida tähistavad nii noored kui vanad. Läti parlamendi jalgpallimeeskonna esindaja Andris Skrastiņš mainib, et lisaks jalkale tõmbab teda Watergate’il ka Radari kontsert. “Mäletan Radari muusikat hästi. Meil oli Zodiac ja teil oli Radar,. Aga Radaril oli ka Jaak Joala hääl, samas kui Zodiac tegi ainult instrumentaalmuusikat," mainib lätlaste esindaja ja kinnitab, et õhtul tuleb meeskond raudselt Vallikääru.

Eestit esindav Riigikogu jalgpalli toetusrühm loodi 2011. oktoobri lõpus enne Eesti ja Iirimaa koondiste EM-valikturniiri play-off mänge, mil üle Eesti vallandus seninägematu jalgpallibuum. Toetusrühma esimees on Deniss Boroditšilt. Eesti meeskonnas mängivad Riigikogu aseesimehe Jüri Ratase kõrval Deniss Boroditš, Siim Kabrits, Lauri Laasi, Aaro Mõttus, Eiki Nestor, Erki Nool, Rainer Vakra ja Rannar Vassiljev.

Watergate’i peakorraldaja Priit Vakna sünul ei ole ruhnlased vastu, et eestlased ja lätlased nende majakale mängivad. “Oma vallavalitsuse istungil kinnitasid nad, et on sellega nous, idee kiitis heaks ka Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak. Kindlasti kutsume kõiki eestlastele kaasa elama, sest sel aastal on vaja majakas koju tuua!”

Mäng toimub reedel 20. juunil kell 18.00 Vallikääru aasal.