"Tavapäraselt oli esmalt võimalus pääsmeid broneerida fänniühendustel ja jalgpalliklubidel - ühelt poolt selleks, et inimesed, kes püsivalt koondist toetavad, ei jääks sellest kohtumisest ilma ja teiselt poolt selleks, et vähendada musta turu tekkimise mahtu," märkis Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

Täna osteti interneti vahendusel üle 2000 ja Piletilevi müügipunktide vahendusel 1222 piletit. Interneti kaudu ei olnud pääsmeid võimalik soetada välismaalt, lisaks oli Piletilevi süsteemil ühekordne müügipiirang 4 piletile. Jalgpalliliit kontrollib saabunud teateid juhtumite kohta, nagu oleks üks inimene ostnud korraga oluliselt rohkem pileteid.

"Arvestades et selline suuremahulisem piletispekulatsioon võis toimuda vaid Piletilevi müügipunktist otsetud piletitega, mida oli kokku 1222, siis väidame, et nn mustale turule jõudvate piletite hulk ei ole siiski väga suur ja jalgpalliliit on endiselt seda meelt, et madal pileti hind ei olnud mitte ainult õiglane vaid ka õige otsus," lausus Aivar Pohlak.

Vastavalt jalgpallivõistluste ja muude spordiürituste pealtvaatajate vägivalda ja muid korrarikkumisi käsitlevale Euroopa konventsioonile ning UEFA ohutuse ja turvalisuse juhendile ei aktsepteeri mängu korraldaja, Eesti Jalgpalli Liit, piletitega kauplemist.

"Eesti - Iirimaa kohtumise piletite müümise ainuõigus on Eesti Jalgpalli Liidul. Pääse on Eesti Jalgpalli Liidu omand ning kui selle ostnud inimene rikub reegleid, sh müüb pileti kallimalt edasi, siis on meil õigus see pilet tunnistada kehtetuks, mis praktikas tähendab seda, et kui Iirimaa fännid sisenevad staadionile nendele mitte ette nähtud sektorisse, siis on meil õigus nad sealt kõrvaldada, mida me ka teeme," märkis Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Tõnu Sirel.