Laupäeval viimastel minutitel Armeenia vastu punkti päästnud eestlased jäid esimest korda senise kuue kohtumise jooksul väravata. Murrangut ei suutnud tuua ka lisaminuteil väljakule pääsenud Jüri Jevdokimov ja Rauno Alliku.

Eesti koondise abitreeneri Marko Lelovi sõnul oli mängupilt võrreldes kohtumisega Armeenia vastu oluliselt parem. "Püsisime võistkonnana hästi kaitses, kuigi Türgi tuli alguses emotsiooni pealt ja publiku suurel toetusel rünnakule," rääkis Lelov. "Suutsime kosuda ja ka oma mängu peale suruda."

Abitreeneri sõnul jäi otsustavatel hetkedel mõni pisiasi puudu, mille tõttu ei suudetud ka väravate arvet avada. "Viimastel minutitel türklased riskisid kõvasti ja lootsime vasturünnakutega nõelata," lausus Lelov. "Mängukäik näitas, et võidab see, kes ära lööb, aga ei löönud kumbki."

Teisipäevases 2. alagrupi kohtumises purustas Armeenia koduväljakul tänu Henrik Mkhitaryani kübaratrikile Iirimaa 4:1, teenides sellega esimese võidu.

Enne talvepuhkusele minekut kohtuvad täna veel Šveits ja Gruusia. Hetkel on liidrikohal Šveits 13 (6 mängust), kellele järgnevad Türgi 10 (6), Eesti 9 (6), Gruusia 5 (4), Armeenia 4 (6) ja Iirimaa 4 (6) punktiga.

"Tabeliseis on intrigeeriv, sest kuigi Šveits on pisut eest ära, käib teise koha peale kõva rebimine," vaagis Lelov. "Armeenia võit Iirimaa üle näitas, et kõigil on võimalused ja tuleb põnev teine pool."

Eestil on mängida veel võõrsil Gruusia ja Iirimaaga ning kodus Armeenia ja Türgiga.

EMile pääsevad alagruppide võitjad, teise koha saavutanud meeskonnad mängivad play-off`e.