"Alati võib paremat tahta. Anieril oli palju võimalusi, mida ta kahjuks ära ei löönud, aga loodame, et ta jättis need väravad järgmistesse mängudesse. Mattiase ametlik debüüt koduväljakul õnnestus täielikult. On näha, et tal on veel pikk tee ees, mis loodetavasti saab olema väga hele ja ambitsioonikas," rõõmustas Vassiljev eelkõige 18-aastase Mattias Käidi üle, kes pommitas neljast väravast kaks.

"Täitsime 90 protsendi ulatuses mänguplaani. Oli väga tähtis, et me [väravatevaese] esimese poolaja järel närviliseks ei muutunud. Arutasime vaheajal asju ja treenerid tegid mõned parandused, mis viisid selleni, et rahustasime mängu esimese kümne minutiga maha. 2:0 pealt oli juba kergem mängida. Lõpuks tulid ka kolmas ja neljas värav."

"Ei tasu unustada, et need punktid olid meile kohustuslikud. Tegime seda, mida meilt oodati. Suuremaid järeldusi pole vaja sellest mängust teha. Põhiline on, et koondis astus õigele rajale tagasi. Kaotused tulevad kunagi nagunii, aga sellest päevast muutus situatsioon paremaks," lisas ta.

Vassiljevi sõnul oli näha, et Magnus Pehrssoni asendamine treeneripingil Martin Reimiga mõjus meeskonnale ja Eesti fännidele hästi. "Isegi pealtvaatajad ootasid oma meest koondise etteotsa. Seda oli esimesest viimase minutini näha. Tribüünid olid meiega kogu aeg kaasas, karjudes lõpus Martin Reimi nime - siis on ju selge, et seda meest taheti koondise ees näha."

Vassiljevi enda osalemise kohal Gibraltari mängus rippus viimastel päevadel küsimärk, kuid kerge jalavigastusega koondise juurde tulnud poolkaitsja ütles, et pidas talle usaldatud 60 minutit kenasti vastu.

"60 minutit oli täna optimaalne aeg mängimiseks. Olen viimase nädala jooksul meeskonnaga ainult ühe trenni kaasa teinud. Õnneks oli selleks ajaks kõik enam-vähem selge ja sain rahulikult pingile minna."