"Nõmme Kalju ei ole ainult esindusmeeskond. Meil on peaaegu 800 last. Kulutame seda raha väga palju ka noortele ja treenerite harimisele. See on ühendatud anumate efekt: ükskõik, kust otsast juurde annad, mõjutab see tervet klubi. Meeskond on selle klubi kalleim osa. Meistrite liigas osalemine, reisid ja sõidud - mingi osa kulub loomulikult sinna ära," rääkis Tehva.

"Kõik peavad aru saama, et Euroopas mängides on ka suured kulud. Ei ole nii, et meile kukkusid nüüd rahapakid pähe. See raha kulub meeskonna ettevalmistamisele ning kui me tahame olla edukad ja teha tulemust, siis jääb raha pigem puudu."

"Kuid ma ei vaataks seda asja üldse rahas, vaid muudes väärtustes. Kahtlemata on raha klubile ja eelarvele tähtis, aga rahapakid taskus mängijad kiiremini ei jookse. Mängitakse ikka selle pealkirja nimel, mille sa ajalukku saad kirjutada," lisas Tehva.

Meeskonna tugevdamisest rääkides ütles Tehva, et Euroopa klubidega konkureerimisel on Eesti klubidel omad piirid ees, pidades silmas välismängijate limiiti Premium liigas (5).
Peame tegema ühiseid pingutusi, et Eesti klubide taset Euroopas tõsta, sest muidu ei tõuse ka kohalik tase

"Kindlasti uuendame meeskonda. Peame seda lihtsalt tegema. Peame panema kvaliteeti juurde. Kõige suurem murekoht on meil aastaid olnud Eesti mängijatega. Eestis ei jagu piisavalt häid mängijaid kõikidele klubidele. Väismängijaid oskame tuua, aga meil on limiidid, mis takistavad. Kui tahame end positsioneerida Euroopa tasandile ja tahame, et Eesti jalgpall areneb, siis me peame olema ka tugevad Euroopa teiste klubidega võrreldes. Peame tegema ühiseid pingutusi, et Euroopas taset tõsta, sest muidu ei tõuse ka kohalik tase. Need asjad on omavahel ühenduses. Üritame nendele vähestele võimalustele ja piirangutele vaatamata ikkagi teha seda, millesse me usume. Tänane oli üks väike samm suurte eesmärkide suunas," sõnas Tehva.

Tehva kinnitas, et peatreener Sergei Frantsevile tehakse ettepanek lepingu pikendamise osas. "Kindlasti tahame temaga edasi minna. Tsiteerin ühte kuulsat jalgpallijuhti, kes ütles, et poolel teel hobuseid ei vahetata. Meie ka praegu hobuseid vahetada ei plaani," ütles ta, tehes terava torke Eesti jalgpalliliidu presidendi Aivar Pohlaku suunas, kes kasutas antud väljendit, selgitamaks, miks Premium liiga ei võiks järgida mitmete teiste Euroopa liigade eeskuju ja lüüa tabel hooaja keskelt pooleks, selliselt, et tugevamad jätkaksid meistri selgitamist omakeskis ja madalamad jagaksid ülejäänud kohad.

Vaata kogu intervjuud Kuno Tehvaga videost!