Mitsuyama, keda kutsutakse Eestis hellitavalt "Mitsuks", tuli esimest korda Eestisse 2009. aastal, tutvustades end siinsele vutipublikule muljetavaldavate sooritustega traditsioonilisel Aastalõputurniiril Kalevi Spordihallis, kuid sai märtsikuus vahetult enne meistriliiga hooaega vigastada.

Saatuse irooniana on Mitsuyama nüüd tagasi meeskonnas, kes ta kaks aastat tagasi sandistas ning pika mängupausi sundis võtma. Esialgsest prognoosist "2-3 nädalat paranemist" sai peaaegu aasta. Mullu veebruaris läbis ta Kaljus uuesti meditsiinilise ülevaatuse ning kogus peamiselt mänguaega Nõmme klubi II meeskonnas.

Kalevi abitreener Daniel Meijeli sõnul pole nende meeskonnas teist nii jalgpallile pühendunud mängijat kui Mitsuyama.

"Nii professionaalset suhtumist Kalevis ühelgi teisel mehel ei näe. Meie noortel on temalt väga palju õppida. Enne meeskonna soojendust teeb ta eraldi endale individuaalse soojenduse. Pärast trenni või mängu pühendunult venitused, teeb asju juurde, mida arvab end vajavat. Kui meeskonnal on vabam või lihtsam periood, treenib oma treeningprogrammi alusel," rääkis Meijel.

Ka Kalju president Kuno Tehva ütles Mitsuyamaga mullu uut 1+1 lepingut sõlmides, et "Hiroyuki pühendumus jalgpallile peaks olema eeskujuks meile kõigile".

Ometi loobus Kalju eelmise hooaja lõpus Mitsuyama teenetest. "Kaljul on sel hooajal teised eesmärgid. Isiklikult arvan, et Mitsus ei nähtud kulla püüdmiseks piisavalt palju potentsiaali. Aga Kaljul muud eesmärki ei saagi olla kui ainult kuld. Neil on meeskond juba selline, et sellega pole Eestis midagi teha. See on juba Soome tasemel. Ma pole üldsegi kindel, kas Flora saab neile sel hooajal vastu," arvas Meijel.

Lühike intervjuu Hiroyuki Mitsuyamaga: