Täna hommikul kogunesid jalgpalliliidu ruumides organisatsiooni juhatuse liikmed ning pühapäeval Belgialt 1:8 kaotuse vastu võtnud A-koondise treenerid, kes arutasid ka välist abi kasutades (näiteks osalesid nõupidamisel ka endised meeskonna lootsid Arno Pijpers ja Tarmo Rüütli) Eesti meeskonna murekohtade üle.

"Esimene asi on loomulikult see, et kõik toetavad Martin Reimi ja tema tiimi. Teine lähtekoht on see, et me liigume selles suunas, kuhu on vaja liikuda ehk siis palli valdavalt. Martini ja treenerite järeldused mängust - et me läksime liiga naiivselt mängima, nagu meie oleksime ka Belgia - oli selle mängu kõige suurem probleem, mis viis selle tulemuseni," rääkis vutiliidu president.

Pohlaku sõnul jõuti juba mitu aastat tagasi järelduseni, et jalgpalliliit peab võtma järjest suurema vastutuse ka klubides toimuva eest. "Eesti spordimaastiku majandusloogika on sedavõrd vilets, et klubidel pole lihtsalt võimalusi ennast igakülgselt majandada. Tegelikult üks suuri järeldusi tänasel koosolekul seoses mängijate arendamisega ongi see, et kuigi oleme 99 mängija projekti juba aasta aega läbi viinud, siis peame sellele jalgpalliliidu poolt järgmise korruse peale ehitama, selleks et koondisse tuleksid mängijad, kellega on võimalik lahendada keerulisemaid ülesandeid."

Vaata Delfi TV videost veel, kuidas vastab Pohlak kriitikutele, kes 1:8 kaotuse järel kogu vutiliidu juhatuse tagasiastumist nõudsid!