Eesti ja Soome on vastamisi olnud 30 korral – Soome arvel on 14, Eestil 6 võitu. Kuid: Turu linnaga seonduvad meil ainult head mälestused. Tänagi Eesti koondisse kuuluv Ats Purje tuli siinse Interi klubiga Soome meistriks, samuti on siin täiseduga mänginud sinisärkide rahvusmeeskond. Nimelt on Soome Eestit Turus võõrustanud ühe korra, 1937. aastal, mil külalised Richard Kuremaa väravast 1:0 peale jäid. Vähe sellest, tegemist on ka Eesti viimatise võiduga võõrsil Soome üle.

Kui Eesti algrivistust pole haigusest võitu saanud ja eile õhtul samuti mängupaika jõudnud Magnus Pehrsson veel avaldanud, siis Soome algüksteist on teada. Sinna kuulub üks huvitav mees: 29-aastane paremkaitsja Boris Rotenberg.

Tänavu Moskva Dinamos läbi murdnud Rotenberg pälvis siinses meedias mängu eel ülekaalukalt suurima tähelepanu. Tavapäraselt ajakirjandust vältiv pallur andis intervjuusid, paludes hoiduda meelevaldsetest seostest stiilis „miljonärist isa ja onu on toonud talle mänguaja nii koondises kui klubis“. Igatahes täna õhtul teeb toonases Leningradis sündinud värvika taustaga Rotenberg Soome koondises debüüdi.

Soome algkoosseis: Niki Mäenpää, Boris Rotenberg, Niklas Moisander, Joona Toivio, Jukka Raitala, Joni Kauko, Thomas Lam, Roman Eremenko, Perperim Hetemaj, Riku Riski, Joel Pohjanpalo.

Maavõistlus algab kell 19, Delfi toob toimuva nii sõnas kui ka pildis sündmuspaigalt jooksvalt teieni.