Nimelt oli Sloveenia võõral väljakul Šveitsi vastu veel 80. minutil 2:0 eduseisus, kuid dramaatilise lõpuga võeti siiski vastu 2:3 kaotus.

"Väga keeruline oli seda mängu vaadata, sest ei teadnud, mis meile parim tulemus on. Sloveeniale on kahtlemata säärane kaotus emotsionaalselt raske ning tuleb loota, et nende kaotusvalu kestab ka homseni," kommenteeris antud mängu eestlaste juhendaja Pehrsson.

Homsest EM-valikmängust rääkides tõdes rootslane, et kahtlemata minnakse püüdma võitu: "Viimane kord me Sloveeniat Tallinnas võitsime. Samuti võitis Eesti neid 2011. aastal võõrsil. See tähendab, et plaan on võita ka homme."

Taastumine on läinud ideaalselt

"Viimases mängus Leeduga suutsime me domineerida, palli vallata ning rünnata. Ka homme on oluline, et me ei oleks liiga kaitsvad. Kahtlemata peavad kaitses asjad korras olema, aga peame Sloveenia elu ka rünnakul keeruliseks muutma," jätkas 2013. aasta lõpus Eesti koondise etteotsa määratud treener.

Pehrsson lisas veel: "Kui vaadata väravate vahet, siis kahtlemata on meie trump see, et me ei lase palju väravaid. Viimases kolmes mängus oleme suutnud värava puutumatuna hoida, ise samal ajal viis lüües (Eesti on võitnud Soomet ning San Marinot 2:0, Leedu alistati laupäeval 1:0 - toim.). On hea näha, et meil on kogu mängupildi juures säärane balanss tekkinud."

Olukorras, kus Leedu ning Sloveenia mängu vahele jääb kolm päeva, on kahtlemata oluline roll ka taastumisel. Peatreeneri sõnul on meeskonnal selles osas kõik korras. "Hea, et mäng pole täna, sest Leedu kohtumisest on möödunud vaid 48 tundi. Siiani on meie taastumine kulgenud ideaalselt- reis ise, hotell ja kõik muu on olnud suurepärane. Oleme suutnud end hästi kõigest muust välja lülitada ning oleme ilusti homseks valmis."

Ilja Antonov homme ei alusta

Samuti uuriti Pehrssonilt Ilja Antonovi hetkeolukorrra kohta - 10. juulil kaks varvast murdnud keskväljamees oli ligi kaks kuud palliplatsidelt eemal, enne kui ta eelmisel neljapäeval Esiliigas Levadia duubelmeeskonna eest väljakul käis. Mängupraktika puudumise tõttu peatreener pärast Leedu mängu Antonovi kaasamise sisuliselt välistas, kuid hetkel kutsuti mängukeeluga Aleksandr Dmitrijevit Maribori asendama just Levadia keskväljamees.

"Hindasin tema olukorda liiga kiiresti. Vaatasime alternatiive ning leidsime, et Antonovit on hea kaasata, kuna ta juba tunneb meeskonna mängujoonist. Hetkel oleks olnud keeruline mõni täiesti uus nägu tiimi tuua. Võin öelda, et Antonov homme ei alusta, kuid vajadusel on ta valmis keskväljale sekkuma."