"Kui küsida, mis sellise mängu põhjustas, siis ma võtaksin treenerina neist kaks enda peale. Rünnaku ideed, mille kallal me sel nädalal töötasime... Kui need oleksid olnud sama selged nagu mul ka mängijatel, siis oleksid nad oma söödud ja puuted paremini välja mänginud, mitte nii palju ringi vaadanud," rääkis Pehrsson mõnikümmend minutit pärast lõpuvilet Eesti ajakirjanikele.

"Teiseks ei tulnud me mängule õige keskendumisega. Meil oli väga kehv algus, milles segunesid liigne pinge ja mitte piisav keskendumine oma tegevustele. Kolmandaks tundus, et me ei olnud Norra mängust piisavalt taastunud. Kõik need tehnilised praagid tulid sellest, et me ei olnud täna piisavalt värsked."

Kuigi kaotsi läksid väga olulised punktid, ei taha Pehrsson EM-valikgrupist edasipääsu veel päris võimatuks missiooniks nimetada. "Ma ei tahaks öelda, et see on võimatu. Jalgpallis võib kõike juhtuda, nagu ka täna nägime. Muidugi panime ennast palju hullemasse olukorda, kui me enne seda mängu olime. Edasi pääsemine on nüüd palju raskem, aga mitte võimatu," ütles rootslane.

Küsimusele, mida ta ütleks neile 250 fännile, kes koondist kaugele maale toetama tulid ning ka neile, kel teisipäevane Jordaania-mängu pilet taskus, vastas Pehrsson: "Fännidele on mul sama sõnum, mille ma edastasin ka mängijatele. Oleme mõistagi väga pettunud, nii nemad kui ka meie. Muidugi võime hakata üksteist süüdistama, aga ainus viis sellest välja tulla on meeskonnana ühtseks jääda. Jah, meil on juhtunu pärast häbi, kuid meil on väga hea meel, et meid siia toetama tuldi. Saame paremaks ainult siis, kui meid edaspidigi niimoodi toetatakse. Ma ei näe vihkamisel ja negatiivsusel tulevikku."