"Ma olen eluaeg olnud Eesti jalgpallis - mis iganes Eesti jalgpallile parem on, olen nõus seda tegema. Kui see on töökaotus ja sellest muutub Eesti jalgpall või mängijad paremaks, siis sekundi pealt olen valmis. Kui on minu abi vaja, siis olen valmis kõike tegema," sõnas Reim kohtumise järel.

"Mul on väga kurb ja valus, et me niimoodi kaotasime, aga olen realistlik. See ongi tasemevahe. Ärme loo illusioone. Üllatasime ennast ja treenereid esimeses mängus [Põhja-Iirimaa vastu], kui mängisime suure osa kohtumisest suhteliselt hästi. Meil on praegu rasked ajad."

Mis läks aga väljakul valesti? "Mõned tugevused või mängujoonised, mida nad olid Valgevene või mõne teise nõrgema meeskonna vastu mänginud, suutsime kinni panna, aga neil oli kohe teised või kolmandad lahendused. See käib tippjalgpalli juurde. Kui alguses suutsime liinide vahed kinni panna, et nad ei saaks sinna vahele mängida, siis tulid pallid hoopis liini taha. Need kohad leiti ja me vajusime liiga alla. Kindel oli see, et meie kolmene keskkaitseliin ei surunud ennast piisavalt agressiivselt ülespoole ründajatele lähemale," selgitas peatreener. "Söödukiirus, liikumiskiirus, üks ühe vastu minekud - jäime igal pool hätta."

Reimi sõnul ei olnud Eestil platsil probleeme liiga vähese tahtejõuga. "Saksamaal Saksamaa vastu - kuidas sul ei ole motivatsiooni? Kui ei ole, siis võid kohe putsad varna riputada. Ma olen ise mänginud selliseid mänge - mingil hetkel on jalg nii pehme, et üritad pigem kaitses ees seista, mitte läbi lennata. Kui võtta koosseis, mis meil väljakul oli, siis isegi kui üks mängija jõuab seda pressi teha, siis kui teised ei jõua, ongi probleem ikka olemas. Isegi kui meil tuleb mängija Rootsi kõrgliigast, siis tal on väike šokk, mis toimub - aga kui tal ei ole ümber häid mehi, kes kasvõi Rootsis mängiksid, siis käriseb igalt poolt. Kogu kompott peab koos töötama."

Reimi ametiajal on Eesti saanud võõrsil kaks väga suurt koslepit: 1:8 kaotus Belgiale, nüüd 0:8 Saksamaale. "Võrdlus kahe aasta taguse Belgiaga on ju olemas, aga siin oli söödukiirus veel kvaliteetsem ja mitmekesisem. Kasutati täpselt seda, mida sooviti. Belgia vastu läksime taktikaga täiesti alt. Täna olid plaanid hoopis teistsugused, aga ei töötanud ka see. Väikeriigis neid olukordi tuleb aeg-ajalt ette. Saksamaa on teisigi suurelt loputanud, aga see ei ole loomulikult vabandus."

Millise sõnumi andis Reim meeskonnale edasi vaheajal? "Tegime mõned parandused, kuidas keskmise kolmikuga mitte nii ära vajuda. Olen seda meelt, et karjuda on mõtet siis, kui ma näen tõesti, et keegi ei viitsi väljakul tööd teha. Ma tean ja tunnen neid poisse, see ei olnud küsimus. Vastane oli nii palju kvaliteetsem, et meie pressing ei toiminud."

Mida näitas lõppenud kohtumine Eesti koondist ees ootava põlvkondade vahetuse seisukohast? "Ka see küsimus tekkis selle mängu eel. Ma panin väljakule kõige kogenumad mängijad just selle mõttega, et meil on vaja targalt võtta kiireid otsuseid vastu. Tagantjärele oleks ehk võinud anda võimalust noorematele. Aga kas see on hea kogemus esimeseks mänguks?"

Kas mõnele mängijale võis see kohtumine jääda koondises viimaseks? "Kui mina olen peatreener, siis väga suure tõenäosusega, jah, jäi küll. Seda praeguse seisuga - septembris võib muidugi olukord olla väga teine. Aga ma loodan, et te ei mõtle Kostjat, teda on meil vaja."