Viimati võitis Eesti Balti turniiri 1938. aastal, taasiseseisvumisjärgselt on võidud kuulunud ainult Lätile ja Leedule. "Muidugi tahaks need 80 aasta jutud lõpetada, aga ainult selle peale ei saa mõelda. Tore, et esimese mängu võitsime, aga praegu võivad ju veel kõik selle karika võita," jäi Eesti peatreener Martin Reim matšieelse treeningu veerel tagasihoidlikuks ning tõdes, et läbi ja lõhki tulemuse peale Eesti homme mängima ei asu - ühe silmaga vaadatakse juba ka tuleviku ja sügisese Rahvuste liiga poole.

"Muutusi algkoosseisus ikka tuleb - üks põhjus on juba selles, et kaks eelmise mängu põhikoosseisu meest [Henri Anier ja Artjom Dmitrijev] läksid koduklubi juurde tagasi. Paar muudatust tuleb veel - esiteks värskuse pärast ja teisalt selleks, et mõnele mehele võimalus anda."

Läti koondis tuleb kohtumisele uue peatreeneri Mixu Paatelaineni käe all. "Meil ongi tavaks saanud, et kui Lätti tuleme, siis ei tea midagi, mida oodata!" naeris Reim. "Nali naljaks, eks me natuke muidugi teame. Mängijate kontingent on sama, mõned vahetused ehk on, aga ennustada on kindlasti raske. Formatsioon - Paatelainen ei ole näiteks varem viie kaitsjaga mänginud, aga me ise ka ju alustasime nii, et polnud varem proovinud. Peame silmad lahti hoidma, küsimärke on palju, aga selle võrra saamegi ehk rohkem enda mängule keskenduda."

Poolkaitsja Mattias Käit usub, et Eesti mängu juures saab homme otsustavaks realiseerimine, mis Leedu vastu oli heal tasemel. "Ma arvan, et meil tuleb mängida samamoodi nagu Leedu vastu. Okei - vähem pallikaotusi teha, aga peame mängima kompaktselt ja teha rohkem väravavõimalusi. Meil oli Leedu vastu neli head võimalust, millest realiseerisime kaks - nii hea protsendiga pole meil tükk aega õnnestunud. Kui me samamoodi Läti vastu jätkame, siis on võit meie."