Põhjus on proosaline: 5000 istekohaga kunstmuruväljak ei vasta UEFA karmidele nõuetele ning kuigi Gibraltari vutiliit palus rahvusvaheliselt alaliidult erandit, neile seda ei antud. Lähemal oleks mõistagi mängida Hispaanias, kuid Hispaania ja Gibraltari ametlikud suhted ei ole head - hispaanlased olid muuseas üheks vähestest, kes väikevenda UEFA ja FIFA liikmeks lubada ei soovinud. Seega ongi Algarve sisuliselt lähim koht, kus Gibraltaril mängida passib.

Praegu plaanitakse senise areeni renoveerimise asemel selle lähedale rajada uhiuus ja suurem staadion, kuid Gibraltari ühe viimase sileda pinna staadioni alla jätmine on kohalikes inimestes põhjustanud vastuseisu ning seni pole uut väljakut veel valmis ehitatud.

Sellest hoolimata võib Gibraltar Victoria staadionil mängida küll sõprusmänge, kuid valikmängudeks on valitud umbes neljatunnise autosõidu kaugusel asuv Algarve staadion Portugalis, mis võõrustas muuhulgas ka 2004. aasta EM-finaalturniiri. Hoolimata sellest, et ükski Portugali kõrgliigatiim seal oma kodumänge ei pea, saab väljak omajagu tipptasemel kasutust: lisaks Gibraltarile pallib seal aeg-ajalt ka Portugali rahvusmeeskond.