"Muidugi olen nõus, et tänane esitus oli kehv. Ma ei ole varem sedavõrd suurt kaotust kogenud ning ka vastane oli täna ülimalt tugev ja efektiivne. Neil oli 9 suuremat võimalust, millest nad ka 7 ära lõid - see on väga hea näitaja," analüüsis Pehrsson mängujärgselt.

Küsimusele, kas Pehrsson on valmis ka selleks, et Eestisse naastes tuleb tal jalgpalliliiduga arutada enda töökoha tuleviku üle, vastas juhendaja: "Ma ei ole inimene, kes tuleviku pärast muretseb. Olen siin, et teha oma tööd, ja kui kellelgi - näiteks Aivar Pohlakul - tekib soov minu töökoha üle arutleda, siis küll ta annab sellest teada ja me peame omavahel aru."
Täna ei suutnud me vastase tempoga kaasa minna ja meid tapeti väljakul ära
Rootslane jätkas mängu analüüsi: "Kuni esimese väravani tegime palju asju hästi ja suutsime mängutempos püsida. Kuid tuleb tunnistada, et pärast seda ei õnnestunud meil enam miski. Ehk olime esimese pooltunniga liialt rahul ja hiljem ei suutnud me enam olla teravad ning andsime vastastele liiga palju ruumi. On selge, et säärase klassiga vastane kasutab selle ka ära. Seega võib öelda, et pärast esimest väravat oli mäng meie poolt väga halb."

Lisaks leidis juhendaja, et täna valmistas eestlastele probleeme meeskondlik suhtlus. "Jalgpallis on suhtlemine ülioluline ja siin pead sa üksusena hakkama saama. Mingist hetkest me seda aga enam ei suutnud. Ja kui sa mängid võõrsil Euroopa ühe parima tiimi Portugaliga, siis kasutatakse sinu iga väiksem eksimus ka ära."

Juba kolme kuu pärast algab meie jaoks MM-valiktsükkel. Mida teha enne seda, et tänanähtu enam ei korduks? "Peame hoidma mängijaid vormis. See on Eesti-suguse meeskonna jaoks läbi aastate võtmeküsimus olnud. Kui mängijad on klubis heas hoos, esinevad nad ka koondises hästi. Täna ei suutnud me aga vastase tempoga kaasa minna ja sisuliselt tapeti meid väljakul ära."