Iirimaa sai B-alagrupis Venemaa järel teise koha, edestades nelja punktiga Armeeniat, kellega 11. oktoobril viimases mängus ka kohtuti ning kes võidu korral ise play-off'i pääsenuks.

Iirimaa on Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile jõudnud vaid korra, 1988. aastal. Hiljem on kahel korral valikgrupist küll edasi saadud, kuid mõlemal korral vastasele alla jäädud.

Viimati mängiti play-off'is 2000. aasta EM-valikturniiril Türgiga. Kodus mängiti 1:1 ja võõrsil 0:0 viiki. Võõrsil löödud värava tõttu pääses EM-ile siiski Türgi.

Pärast 1988. aastat mängiti ka 1996. aasta EM-i play-off'is ning seal oldi vastamisi Hollandiga. Sel korral peeti üks kohtumine, mille Iirimaa kaotas 0:2.

Kokku on Iirimaa oma jalgpalliajaloos jõudnud valikgrupist play-off'i viiel korral. Neljal korral on tulnud tunnistada vastaste paremust.

Hoopis teine lugu on iirlastel MM-finaalturniiridega, kuhu on jõutud 1990., 1994. ja 2002. aastal. 2010. aasta valikturniiri play-off'is jäädi aga napilt alla Prantsusmaale. See skandaalne vastasseis läks ajalukku Dublinis peetud korduskohtumise poolest, kus Thierry Henry andis otsajoone lähedal käega söödu prantslaste edasipääsu vormistanud William Gallas'le. Vaata siit!

Eestiga kokku mineva koondise nimekamateks mängijateks on väravavaht Shay Given (Aston Villa), ründaja Robbie Keane (Los Angeles Galaxy) ning kaitsjad Richard Dunne (Aston Villa) ja John O`Shea (Sunderland).