Pinni peatreener Martin Reimi enne mängu palju tahad, erinevalt oma üle-eelmisest eelkäijast Tarmo Rüütlist tema 24 tundi enne avavilet koosseisu välja ei anna. Isegi mitte ühte hädist vihjet ei tule. Nii palju õnnestus suleseppadel siiski teada saada, et kuna mäng tuleb võitluslik ja musta kaitsetööd peab ilmselt palju tegema, valitakse vastavalt sellele algkoosseisu ka sobivad kujud.

Mida see võib tähendada tänases Eesti Päevalehes avaldatud eeldatavale algkoosseisule? Vaata graafikut!

Esiteks arvab Delfi jalgpallitoimetus (hetkel koosseisus Gunnar Leheste ja Raul Ojassaar, Madis Kalvet viibib puhkusel), et kuigi Nikita Baranov on Bulgaaria kõrgliigas Beroe meeskonnas sel aastal igas mängus platsile pääsenud, siis Madis Vihmann sobib oma pikkuselt ja kehaehituselt 193-sentimeetrist Glasgow Rangersi tipuründajat Kyle Laffertyt (eeldusel, et ta võõrustajate meeskonnas alustab) paremini takistama. Seda juba puhtalt pikkuse pärast - värskelt norralaste Stabaekiga liitunud Vihmann on 195, Baranov 184 cm pikk.

Ülejäänud asetustest ei soovi me samuti taganeda (tunnistame, et graafik sai valmis joonistatud enne eileõhtust pressikonverentsi). Sergei Zenjov ei vasta küll ühegi nurga alt pikale ja jõulisele musta töö rügaja tüübile, kuid kasvõi sügisene mäng võõrsil Kreekaga näitas, et ta suudab äärel teravusi tekitada ning kontravõimalustest üht-teist värava ette tekitada.

Mattias Käit, eriti kui ta on terve, ei tohiks tänasel päeval enam küll mingil juhul oma kohta algrivistuses ära anda. Artjom Dmitrijev tundub samuti oma kuulumise esimese 11 sekka välja olevat teeninud. Kaarte võib poolkaitses segada veel vaid Konstantin Vassiljev, kelle tänane roll on suure küsimärgi all - on ta põhi- või varumees? Äkki müttab hoopis algusest lõpuni nagu viimati oktoobrikuises 3 : 3 lõppenud kodumängus Ungariga? Kas selles, et Reim ta pressikonverentsile tõi, peitus ikkagi mingi vihje?

Põhja-Iirimaa koosseis sõltuvat kohalike ajakirjanike sõnul suuresti sellest, milline on hommikul Blackburn Roversi 28-aastase poolkaitsja Corry Evansi (52 mängu koondises) seis. Koondiselaagrisse saabus ta laupäeval Inglise esiliigas Sheffield Wednesday vastu saadud reie tagalihase vigastusega ning eile ta veel trenni kaasa ei teinud. Hommikul pidavat meditsiiniline personal ta uuesti üle vaatama, kuid peatreener Michael O'Neill kartis, et kohtumine Eestiga tuleb tema jaoks liiga vara kätte.

Kui Evans vastupidiselt meie ennustusele ja põhjaiirlaste lootustele ikkagi ei mängi, pidavat see segi paiskama praktiliselt kogu võõrustajate meeskonna poolkaitse ja ründeliini.

Põhja-Iiri eeldatav algkoosseis eesnimede ja klubidega: Bailey Peacock-Farrell (Leeds United); Jamal Lewis (Norwich City), Jonny Evans (Leicester City), Craig Cathcart (Watford), Stuart Dallas (Leeds United); Jordan Jones (Kilmarnock), Corry Evans (Blackburn Rovers), Steven Davis (Glasgow Rangers), George Saville (Middlesbrough), Niall McGinn (Aberdeen), Kyle Lafferty (Rangers).

Otsepilti mängust näitab ETV2. Delfi toob kohtumise lugejateni otseblogi vahendusel. Blogimist alustame Belfastist kohapealt juba mitu tundi varem.