Gibraltari ajaleht Chronicle kirjutas, et peatreener Bula sõnul on koondise siht kvalifitseeruda EM-ile vähemalt läbi play-off’ide. „Peame näitama Euroopale, et väärime UEFA-sse kuulumist ja et suudame väärilist konkurentsi pakkuda. See on väga-väga raske töö, aga üritame kindlasgti vähemalt mõned punktid koguda,“ tsiteeris Chronicle Bulat.

Tänaõhtuses sõprusmängus pole Chronicle’i andmeil rivis kogu Gibraltari paremik, sest paljud pallurid on vigastuse või haiguse tõttu sunnitud eemale jääma.

Kohalikud aga ei jaga Bula entusiasmi ega usu ka seda, et nende meeskonnal õnnestub tänaõhtuses mängus Eesti alistada. „Eesti võidab kindlasti!“ ütles Delfile üks kohalik baariomanik. „Meie kaotasime isegi Fääri saartele 1 : 4! Aga mis sealt tahtagi, meil pole professionaalseid mängijaid. Üks on taksojuht, üks bussijuht.“

Chronicle vahendas samuti Gibraltari elanike tundeid. „Oleme juba võidumehed tänu sellele, et üldse UEFA-sse jõudsime ja valikmängudel saame mängida. Kogu Euroopa otsib nüüd Gibraltari kaardilt üles ja gibraltarlased omakorda planeerivad valikgrupi mängude järgi oma puhkusi,“ tsiteeris ajaleht Gibraltari peatänaval inimeste käest kuuldut.

Pole siiski teada, kui palju pisiriigi 30 000-st elanikust kavatseb mai lõpus Eestisse sõprusmängu vaatama tulla...