"Vaatasin neid mänge eile õhtul Youtube'ist. Need olid pettumust valmistavad, aga üks asi, milles me oleme palju paremaks saanud, on mängud viienda ja kuuenda loosipoti meeskondade vastu. Need olid meie jaoks varasemalt keerulisemad, aga me oleme tohutult arenenud - eelmises tsüklis võtsime nende vastu 12 punkti ja enne seda 10," rääkis O'Neill, kelle käsutuses on homme mitmeid pallureid, kes ka 2011. aasta septembris ja oktoobris Tallinnas ja Belfastis platsil käisid.

"On hea, et meil on mängijaid, kes nendes kohtumistes osalesid. Sellised kogemused tulevad kasuks, kui sa tahad selle (kaotuste) kordumist vältida. See muidugi ei tähenda, et homme ei tuleks keeruline mäng. Oleme Eesti mänge Rahvuste liigas põhjalikult vaadanud. Kellelgi polnud nende vastu kerge. Sellest ei tule ühepoolne mäng."

Põhja-Iirimaa kapten, Šotimaa tippklubi Glasgow Rangersi poolkaitsja Steven Davis rõhutas, et selle nädala kodumängud Eesti ja Valgevene vastu on edasipääsulootuste mõttes võtmetähtsusega. Samade vastastega, kes eeldatavasti heitlevad meie grupis eelviimase ja viimase koha pärast, kohtutakse ka järgmises koondiseaknas 8. juunil Tallinnas ja 11. juunil Borissovis.

"Tegu on ilmselgelt väga keerulise grupiga, aga need kaks kodumängu annavad meile võimaluse teha positiivne algus. Peame üritame panna end positsiooni, kus meil on pärast esimest nelja mängu võimalik siin grupis midagi korda saata," ütles Davis.

"Tegime Rahvuste liigas läbi hea arengu, kuigi tulemused seda ei peegelda. Peame hakkama rohkem olukordi ära lahendama, aga tegema seda kannatlikult, mitte midagi üle forsseerima. Peame olema värava ees otsustavamad."

Davis on üks neist, kes 2011. aastal mõlemas mängus osales. Belfasti mängus, mille Eesti Konstantin Vassiljevi teise poolaja väravatest 2:1 võitis, viis just tema kodumeeskonna 22. minutil 1:0 juhtima.

"Muidugi mäletame neid mänge hästi. See oli suur pettumus. Aga sellest on kaua aega möödas ning need ei loe enam midagi. Üritame keskenduda enda asjadele ja eesmärgile," sõnas ta.

Peatreener O'Neill lisas: "Need kaks mängu on üliolulised. Realistiks jäädes, me peame tegema kõik mis meie võimuses, et need kaks mängu võita. Need kaks on kodus ühed lihtsamad mängud, võõrsil saab olema eeldatavasti keerulisem. Need on tähtsad, et punktid kirja saada. Teame, kes meil grupis on, oleme stsenaariumid läbi rääkinud. Meie töö on nüüd hästi esineda ja esimesed kolm punkti ära võtta. Juunikuised võõrsilmängud oleksid palju lihtsamad, kui me nüüd kuus punkti kätte saame."
Steven Davis ja Sergei Zenjov 2011. aasta oktoobris Belfastis.

Vigastatutega muret küllaga

Tänane suurim uudis Põhja-Iirimaa koondise vigastatute kohta puudutab Sunderlandi ründajat Will Griggi, keda vaevab tõsine hüppeliigesevigastus ning kes naasis värskelt koduklubi juurde tagasi. Tema on homsest ja pühapäevasest mängust kindlasti väljas. Homne mäng on küsimärgiga ka Rangersi kaitsja Gareth McAuley ja Blackburn Roversi poolkaitsja Corry Evansi jaoks, kes mõlemad tulid rahvusmeeskonna juurde reie tagalihase vigastustega. Reielihas teeb muret ka Oxford Unitedis mängivale Gavin Whyte'ile.

McAuley ja Evansi kohta ütles O'Neill järgmist: "Vaatame, kuidas neil hommikul on. Nad on sel nädalal hästi paranenud, aga me teadsime, et nende jaoks võib see mäng pisut liiga ruttu tulla."

Ründajatest on O'Neilli valikus Kyle Lafferty (Glasgow Rangers), Liam Boyce (Burton Albion), Josh Magennis (Bolton Wanderers) ja Conor Washington (Sheffield United).