Homme kell 21.45 algab uus EM-valikturniir. Õhus on uus lootus. Grupp on ränkraske (Saksamaa, Holland, Valgevene, Põhja-Iiirimaa). Kuid pall on ümmargune. Endiselt.

„Raske öelda, mis sellest ajast kaasa võtta. Meil on lihtsalt mõned mängijad – nagu ka vastastel -, kes tolles mängus osalesid. Nii need meenutused elavad. Teame, et väljas on võimalik võita ja selle mõttega ka homme mängule lähme,” ütles Vassiljev.

„Meil on väga tugev grupp ning pole mõtet kalkuleerida, kust need punktid võtta, vaid tuleb nende eest võidelda! See siin on meie esimene proov.”

Koondise peatreeneri Martin Reimi sõnul tuleb homsest mängust Eesti poolt vaadatuna „hull meetrite maha jooksmine”. Kas Poola klubist Gliwice Piastist „pantvangist” FC Florasse pääsenud Vassiljev on selleks võitluseks füüsiliselt valmis? „Neid mänge on nii palju ja erinevaid... Me võime küll eeldada, milline see mäng tuleb, aga tõsi on see, et me saame alles mängus aru, millega on tegemist. Prognoosida on raske. Äkki põhjaiirlastel on mingi teine plaan, millest me ei tea. Loodame, et meie plaan töötab,” vastas Vassiljev.

Koosseisu valikul pean silmas seda, kuidas meie plaan kõige paremini ellu saaks viidud.
Martin Reim

Milline see „meie plaan” täpsemalt on, Reim endale omaselt avaldada ei soovinud. Ridade vahelt võis välja lugeda, et väljakule pääsevad võimalikult pikad ja füüsiliselt tugevad pallurid.
„Koosseisu valikul pean silmas seda, kuidas meie plaan kõige paremini ellu saaks viidud. Loomulikult peame arvestama ka seda, kuidas Põhja-Iiri on viimastel aegadel mänginud. Meil peavad olema väljakul mehed, kes suudavad neile rasketel hetkedel vastu seista, ka füüsiliselt,” rääkis Reim. „Kindlasti ei tule sellest tiki-taka positsioonimäng, kus on vaja õigesti paikneda, vaid tuleb hull meetrite maha jooksmine.”

"Nikita ei saa üksinda kogu kaitseliini katta"

Eesti koondis seisab kevade hakul toimuvate mängude eel ikka ja jälle ühe ja sama probleemi ees: keda usaldada põhirivistusse, kui paljudel pole liigahooaeg veel alanudki või neile, kel on, ei jätku koduklubis piisavalt mänguminuteid?

„Ma ei tea, kas see valmistab probleemi,” vastas Reim tõigale, et kaitseliini meestel Karol Metsal ja Joonas Tammel pole viimastel nädalatel palju mängupraktikat olnud, Taijo Tenistel pole Norras Bergeni Brannis hooaeg alanud ja Artur Pikk istub Poola klubi Legnica Miedzi pingil. „Eks homne näitab. Tähtis on see, et nad on treenitud ja vormis, mitte pole vigastuse või pika pausi pealt siia tulnud.”
Ma lugesin just uudist, et ka Põhja-Iirimaal on sarnaseid probleeme. Kohe läks palju kergemaks!
Martin Reim

„Kui ma peaks ainult selle järgi võtma, siis oleks väga keeruline üldse kedagi algkoosseisus väljakule saata. Nikita [Baranov] üksinda ei saa kogu kaitseliini katta,” vihjas Reim, et Bulgaarias Beroe Stara Zagoras mängival Baranovil on kaitsemängijatest ainsana hooaeg täies hoos.

„Ma lugesin just uudist, et ka Põhja-Iirimaal on sarnaseid probleeme. Kohe läks palju kergemaks! See ei ole ainult meie, vaid paljude teist väikeriikide mure. Teistpidi võttes võib see just hoopis lisamotivatsiooni anda – tõesta ennast ja näita oma klubile või uutele võimalikele kosilastele, kui kõva mees sa oled!”