"Kindlasti see valiksari oli meie jaoks pettumus. Kerge ta meile ei olnud. Suures plaanis läbikukkumine," kõlas Metsa vastus.

Kaotusnumbrid läksid Metsa sõnul niivõrd suureks Eesti koondise liigse enesekindluse tõttu. Üheks liigse enesekindluse märgiks võis olla ka tema enda 66. minuti pallikaotus, millest sündis Hollandi 3:0 värav.

"Olen seda "konksu" elupäevad teinud. Mind pole kunagi kinni püütud. Täna püüti. Mõnikord loeb kaitsja selle läbi. Naiivne otsus, aga kui järgmine kord "konksu" tegemise võimalus tekib, siis ma seda kasutamata ei jäta," kirjeldas Mets olukorda, kus tal ei õnnestunud karistusala lähistel palli üksinda Calvin Stengsist ja Georginio Wijnaldumist mööda toimetada.

"Mängu algus oli rabe, aga mida aeg edasi, seda rohkem saime mängu sisse ja leidsime üles loogilised käigud, millest olime rääkinud. Jõudsime vastase poolele, tegime mõned ohtlikud löögid ja tsenderdused kasti. Midagi tekkis ja selle üle on rõõm. Lõpuks hakkasime liiga julgelt ja naiivselt mängima. Hollandi klassiga meeskond selliseid asju endaga teha ei lase."