"Ma tahan homme näha, et mängijatel oleks motivatsiooni, õige mänguvaim ja kvaliteet, et pakkuda täismaja publikule head mängu, lüüa väravaid ja see mäng võita," ütles Koeman, kes hoolimata EM-finaalturniirile pääsemisest sai pärast viimast viigimängu Põhja-Iirimaaga kohalikus meedias omajagu nahutada.

"See ei olnud kaugeltki parim esitus, mis me oleme teinud. Me ei saavutanud oma kõrgeimat taset. Meil polnud teisel poolajal kastis piisavalt mängijaid ning viimases faasis ei langetatud õigeid otsuseid. Põhja-Iirimaa tegi väga hea mängu. Nad näitasid, et võivad paljudele meeskondadele pahandusi tekitada. Kaks korda tegid nad seda meiega."

Hollandi olulisematest puudujatest ei näe homme Johan Cruyff Arenal mängimas Euroopa parimaks jalgpalluriks valitud Liverpooli keskkaitsjat Virgil van Dijki, kes jääb eemale isiklikel põhjustel. Tema asemel kannab kaptenipaela täna pressikonverentsil osalenud Liverpooli poolkaitsja Georginio Wijnaldum. Kaartide tõttu kannab mängukeeldu poolkaitsja Marten de Roon, vigastatud on ründaja Ryan Babel.

"Muidugi tunneme me temast (Van Dijkist) puudust. Me ei nimetanud teda ilmaasjata kapteniks ning teda ei valitud ilmaasjate Euroopa parimaks mängijaks. Aga meil on mehi, kes võivad teda sel positsioonil asendada ning see annab meile võimaluse kedagi teist sel kohal näha," ütles Koeman.

Kirjatsurad uurisid, kas Van Dijki asendajana võib platsile oodata Interi keskkaitsjat Stefan de Vrijd, kuid Koemani sõnul pole ta veel sada protsenti terve. Positiivse uudisena teatas Koeman, et vigastusest on paranenud Lyoni ründaja Memphis Depay, kes veel laupäeval Belfastis mängu pingilt vaatas.


Kui jutt läks järgmisel suvel toimuva EM-finaalturniiri ja Hollandi võimaluste peale karikas pea kohale tõsta, tõdes Wijnaldum, et tulpidemaa koondis on selle valiktsükli jooksul oma arengus suure sammu edasi teinud. Ühe näitena selle kohta nimetas ta ära ka võõrsilmängu Eestiga 9. septembril (4:0).

"Oleme alates Inglismaa mängust (Rahvuste liiga poolfinaalis võideti Inglismaad 3:1 - toim) kuni praeguseni edusamme teinud. Eesti mäng võõrsil oli hea, Saksamaa vastu Hamburgis samuti. Mäng Eestiga polnud lihtne. Me oleme parem meeskond ja me pidime seda näitama. Valgevene ja Põhja-Iirimaa vastu saime sellised tulemused, nagu me tahtsime. Aga see on alles algus. Me saame veel paremaks minna," rääkis Wijnaldum.

Koeman tunnistas, et võib homme EM-ile mõeldes katsetada mõningaid uusi taktikalisi skeeme ning platsile võib pääseda ka mõni üllatusnimi, kuid algkoosseisu osas ta peale Wijnaldumi rolli ühtegi muud kaarti ei avanud.

Küsimusele, kas valmis tuleks olla AZ Alkmaari ründajate Calvin Stengsi (20) või Myron Boadu (18) koondisedebüüdiks, vastas Koeman viisil, mis seda ei kinnitanud ega lükanud ümber: "Kogemus kõrgeimal tasemel oleks nende jaoks suurepärane. Nad on head mängijad."

Hollandi - Eesti EM-valikkohtumine algab homme Eesti aja järgi kell 21.45. Delfi vahendab mängu käiku kohapealt tekstipõhises otseülekandes.