Staadionile sisenedes sattusime juhuslikult peale koondise saabumisele ning jalutasime kogemata isegi peaaegu riietusruumi sisse. Päris eksklusiivsetest telgitagustest kaadritest lahutas meid vaid legendaarne Hollandi väravavaht Edwin Van der Sar, kes meie ees kõndides ühel hetkel ümber pööras ning küsis: "Kuhu teie omaarust tulete? Minge teiselt poolt!"

Kuigi treening oli publikule avatud ning tribüünile võis tulla absoluutselt iga inimene, siis oli kohalikke staare vaatama tulnud vaid 20-pealine koolilaste seltskond, kes häälekalt omadele kaasa elasid.

52 000 pealtvaatajat mahutav Amsterdam Arena ise on muidugi aukartustäratav ning selle ümbrus teeb ilmselt silmad ette igale suuremale staadionile Euroopas. Väljaku ümber laiub lausa terve linnak, kus igal sammul pubisid, kohvikuid, spordipoode ning lausa kinosid. Igatahes täielik vastand meie Lilleküla staadionile, kus enne kohtumist publikul midagi teha pole. Pole isegi korralikku kohvikutki, et aega parajaks teha. Ja meie veel imestame, miks inimesed õigeks ajaks staadionile ei taha tulla ning miks järjekorrad tekivad...

Vaata foto- ja videomaterjali Hollandi koondise trennist ja võimsast Amsterdam Arenast!