Zelinka ei ole Euroopa tasemel sugugi uus nägu - erineval tasemel rahvusvahelistel matšidel on ta õigust mõistnud juba 2009. aastast. Eelmisel hooajal teenindas Zelinka ka mitmeid Euroopa liiga alagrupiturniiri mänge, sealhulgas ka Ragnar Klavani toonase koduklubi Augsburgi heitlust hollandlaste Alkmaariga.

Viimastest rahvusvahelistest mängudest võib välja tuua tõsiasja, et kollased-punased kaardid käivad Zelinka taskust välja küllaltki ohtralt - kui tänavustes rahvuskoondiste mängudes on need näitajad olnud igati mõistlikud (kahes mängus kokku neli hoiatust), siis klubiheitlused on olnud Zelinkal tulised - viimases seitsmes Meistrite liiga ja Euroopa liiga matšis on tšehh välja jaganud kokku 45 kollast ja ühe punase kaardi.

Muuhulgas pole Zelinkale võõras ka Bosnia ja Eesti mängupaigaks olev Zenica ja Bilino Polje staadion - 2012. aastal vilistas ta samas kohas bosnialaste MM-valikmängu Leeduga, mille võõrustajad tulemusega 3:0 võitsid. Kodumeeskonna väravad kirjutati sealjuures kolme mängija nimele, kes kuuluvad meeskonda ka tänavu - Vedad Ibiševic, Edin Džeko ja Miralem Pjanic.