Valgevene avas mänguskoori neli minutit peale poolajapausi, kui nurgalöögi järel jõudis peaga sihile Ragnar Klavani üle mänginud Nikita Naumov. Vaid kuus minutit hiljem andis palliga karistusalasse purjetanud Mattias Käit hiilgava söödu Erik Sorgale, kes tagumise posti juurest oma koondisekarjääri debüütvärava lõi.

Mäng näiski vaikselt viigisadamasse tüürivat, kuid teisel üleminutil üllatas meie kaitseliini kolmesööduline kombinatsioon, mille vormistas värava ees Valgevene võidutabamuseks kuus aastat tagasi siinsamas sõprusmängus koondise debüüdi teinud Borissovi BATE ründaja Maksim Skavõš.

Valgevene sai nelja kaotuse kõrvale esimese võidu, Sinisärgid jätkavad endiselt punktita. Esmaspäeval kell 21.45 on Eesti vastaseks juba tugev Holland, kes täna kell 21.45 madistab Hamburgis Saksamaaga.

Eestil on seni C-alagrupi mängudest kirjas 0:2 ja 1:2 kaotused Põhja-Iirimaale ning 0:8 kaotus Saksamaale. Valgevenel on tabelis suisa neli kaotust: Hollandile jäädi avamängus alla 0:4, Põhja-Iirimaale on kaotatud 1:2 ja 0:1 ning Saksamaale 0:2.

"Arvan küll, et tegu on võrdsete meeskondadega. Oleme mõlemad analoogses situatsioonis, stardiplatvorm on sama. Arvan, et tuleb väga võitluslik ja võrdne mäng," ütles eilsel pressikonverentsil kaitsja Karol Mets.

Sarnaselt meie uuele treenerile Karel Voolaiule saab A-koondise tuleristsed ka Valgevene loots Mihhail Marhel, kes määrati ametisse juunis pärast Igor Kriušenkoga lepingu lõpetamist. "See on meile ilmselgelt väga tähtis mäng. Psühholoogilist mõõdet süvendab asjaolu, et mõlemad on selles grupis veel punktideta ja tahavad väga võita. Tabeliseis pole meie kummagi jaoks hea ning kindlasti annavad mängijad endast kõik, et võita," rääkis Marhel eile.

"Oleme läbi töötanud paljude Eesti mängude videod, nii UEFA Rahvuste liiga kui ka EM-valiksarja kohtumiste omad. Pean Eestit väga tasakaalukaks meeskonnaks ning tooksin tugevamatest külgedest välja hea distsipliini."

Voolaid teatas eile ajakirjanike ees, et kõik tema käsutuses olevad mängijad on terved, sealhulgas ka pühapäeval liigamängus Paide linnameeskonna vastu endale pisut häda teinud FC Flora poolkaitsja Konstantin Vassiljev, kes 35-aastaselt etendab Eesti koondises endiselt võtmerolli. Sellest tulenevalt pakub Delfi jalgpallitoimetus algkoosseisu järgmisi mehi: Sergei Lepmets; Artur Pikk, Ragnar Klavan, Joonas Tamm, Taijo Teniste; Karol Mets, Mattias Käit; Henrik Ojamaa, Konstantin Vassiljev, Sergei Zenjov; Rauno Sappinen.