Flora asus kohtumist juhtima 17. minutil Erik Sorga penaltist, mille tekitas käega Frank Liivaku tsenderduse peatanud Kirill Nesterov, kusjuures telekordusest ei saanud kindalt väita, et käega mäng just karistusalas sees toimus.

51. minutil oli Liivak taaskord terav, lüües Eesti koondise esiväravavahi Sergei Lepmetsa selja taha palli, mis Flora nurgalöögi järel ohtlikult kuue-seitsme meetri peal lahtiseks jäi. Levadia kaitsjad nahkkera klaarida ei suutnud, Liivak kasutas olukorra filigraanselt ära.

Levadia vähendas kaotusseisu pärast Gert Kamsi käepalli 61. minutil penaltist, mille realiseeris külmavereliselt Markus Jürgenson.

74. minutil tõi Levadia oma kolmanda vahetusena Premium liiga debüütmänguks väljakule uue Kolumbia ründaja Erick Andres Moreno Serna. Flora värske täiendus, Norrast laenule võetud Eesti koondise varuväravavaht Matvei Igonen sai platsile juba algrivistuses.

Kohtumise lõpuminutitel jäi Levadia veel arvulisse vähemusse, sest teise kollase kaardi teenis nende keskkaitsja Jevgeni Osipov.

Tabeliseis:

Loe blogist, kuidas kohtumine kulges!

EELVAADE:

Mõlemale meeskonnale on homne heitlus eriti tähtis just kiirema tempoga kohanemisel, mis neid järgmisel nädalal Euroopa liiga teises eelringis ees ootab. Levadia sõidab 11. juuliks külla Islandi klubile Stjarnan. Flora võõrustab samal päeval A. Le Coq Arenal serblaste Niši Radnickit. Nõmme Kalju viimaseks ettevalmistavaks kohtumiseks enne Meistrite liiga mängu (9. juulil kell 19 Kadrioru staadionil Makedoonia klubi Shkendija vastu) on täna kell 19.30 algav matš võõrsil Narva Transiga. Viimane võõrustab teisipäeval kell 18.30 Rakvere kunstmurustaadionil Montenegro meeskonda Podgorica Buducnosti.

Mõlemast omavahelisest kohtumisest on Levadial ja Floral kirjas üks võit. 29. mail võttis Levadia A. Le Coq Arena murul 3:1 võidu ja 28. aprillil Sportland Arena kunstmurul peetud mängus jäi tulemusega 2:1 peale Flora.

"Oleme teineteisega palju mänginud. Kõik need on olnud alati väga tasavägised mängud, mille on otsustanud väikesed asjad. Usun, et mõlemad meeskonnad mõistavad hästi, et meil on isegi peale kõiki mõlemas leeris toimunud muudatisi võimalik mängida head jalgpalli. Loodan, et mäng tuleb huvitav, võitluslik, et me oleme julged ja suudame keskenduda just nendele väikestele asjadele," rääkis tänasel pressikonverentsil Olümpia hotellis Levadia peatreneer Aleksandar Rogic, kes kinnitas, et täie tervise juures on kõik tema mängijad peale ukrainlasest poolkaitsja Igor Žurahovski.

FC Flora peatreener Jürgen Henn: "Nagu Aleksander ütles, otsustatakse need mängud detailidega - kas keegi üllatab millegagi või suudab keegi oma põhiasju paremini teha. Ühtpidi eriline, teistpidi tavaline mäng. Arvan, et kumbki meeskond midagi erilist selleks mänguks ei muuda. Meeskondade tugevused ja mängu iseloom on teada. Väljakul on kaks võrdset meeskonda."

Levadia ründaja Nikita Andrejev: "Meie meeskond valmistub igaks mänguks alati väga põhjalikult ja intensiivselt. Floraga mängud on alati erilised ning mängijad tunnevad erilist õhustikku, aga üldiselt valmistume me homseks nagu alati. Homme on meil ainult üks eesmärk: võita. Teisi eesmärke me ei sea. Iseasi on, kuidas me suudame oma sihte ja treeneri juhtnööre ellu viia. Nagu treenerid ütlesid, tuleb tasavägine mäng, mille võidab tugevam."

Flora keskkaitsja Märten Kuusk: "Kõik ettevalmistused on tehtud. Nagu kõik teised juba ütlesid, tuleb võrdne ja võitluslik mäng. Meie eesmärk on samuti iga mäng võita ja minna eurosarjale vastu hea emotsiooniga."

Premium liiga 19. vooru mängud:

05.07 kl 19.00 Paide Linnameeskond - FC Kuressaare
05.07 kl 19.30 JK Narva Trans - Nõmme Kalju FC
06.07 kl 16.00 Tallinna FCI Levadia - Tallinna FC Flora
06.07 kl 19.00 Viljandi JK Tulevik - Tartu JK Tammeka
07.07 kl 19.00 JK Tallinna Kalev - Maardu Linnameeskond