Igati teenitult võitnud Hollandi väravad lõid Ryan Babel 17. ja 48. minutil, Memphis Depay 76. ja Georginio Wijnaldum 87. minutil.

Eestil ühtegi reaalset väravavõimalust ei tekkinudki. Palli valdamine oli külaliste kasuks lausa 70 vs 30%, pealelöögid Hollandile 16:1.

Eesti koondis jätkab viie vooru järel endiselt punktita ning on viimasel kohal. Teises tänases sama grupi mängus võitis Saksamaa võõrsil Põhja-Iirimaad 2:0 (väravad Marcel Halstenberg ja Serge Gnabry).

Saksamaal ja Põhja-Iirimaal on nüüd võrdselt 12 punkti, mängu vähem pidanud Hollandil 9 silma.

Algkoosseisud:

Eesti: Sergei Lepmets; Ken Kallaste, Ragnar Klavan, Joonas Tamm, Taijo Teniste; Karol Mets, Mattias Käit; Henrik Ojamaa, Mihkel Ainsalu, Sergei Zenjov; Erik Sorga.

Holland: Jasper Cillessen; Daley Blind, Virgil van Dijk, Matthis de Ligt, Joel Veltman; Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Davy Pröpper; Ryan Babel, Memphis Depay, Donyell Malen.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore

Enne mängu:

Eesti koondise peatreener Karel Voolaid tõdes eilsel pressikonverentsil, et ta ei kavatse täna õhtul platsile saata viiemehelist kaitseliini ning vihjas, et juba algrivistuses võivad võimaluse saada ka mõned noormängijad. Väga palju vahetusi võrreldes reedel Valgevene vastu astunud alg11-le seega Voolaidil ilmselt plaanis pole, ent eelkõige võiks põhikoosseisu oodata näiteks FC Flora kaitsvat keskväljameest Vladislav Kreidat. Lõplik koosseis selgub aga umbes kell 20.30.

Kohtumine ise saab Lillekülas avavile kell 21.45.

Kuigi Hollandi jalgpallikoondis pole viimasele kahele suurturniirile kvalifitseerunud, on nad viimase aasta-pooleteise jooksul läbi teinud justkui ümbersünni: Liverpooli keskkaitsja Virgil van Dijki ja Amsterdami Ajaxist sirgunud noorte talentide (nt Matthijs de Ligt ja Frenkie de Jong) vedamisel on "uus laine" teinud Hollandist maailma ühe potentsiaalikama meeskonna. Selle märgiks võib võtta kasvõi möödunud reede, kui seesama Holland võõrsil Saksamaa 4:2 alistas.

Võõrsil pole Holland sealjuures viimasel ajal liialt särav olnud: enne võitu Saksamaa üle ei suudetud kuues võõrsilmatšis järjest võitu kirja saada. Eesti vastu ollakse aga mõistagi selged favoriidid.

Ajalooliselt on Holland kodus pakkunud meile vägevaid lahinguid: 2001. aastal läksime Andres Operi ja Indrek Zelinski väravatest Lilleküla staadioni avamängus 2:1 juhtima, ent lagunesime lõpus ning pidime leppima 2:4 kaotusega. 2013. aastal tegi hollandlaste vastu oma elu mängu Konstantin Vassiljev, kelle kaks fantastilist väravat viisid meid jällegi 2:1 ette, enne kui Robin van Persie lisaminutitel vastuolulisest penaltist seisu viigistas.

Vassiljev ise ilmselt täna kaasa teha ei saa, sest tegi reedeses mängus Valgevene vastu taas pisut liiga rätsepalihasele, mis teda juba varasemalt segas.

Tänast kohtumist vilistab kurioosumina sealjuures seesama ukrainlasest kohtunik Sergei Boiko, kes ka 2013. aastal Eesti ja Hollandi kohtumisel õigust mõistis.