Põhja-Iirimaa sai igati teenitud võidu - nad olid kogu 90 minuti jooksul platsil selgelt paremaks meeskonnaks ning Eestil läks mõnes mõttes niigi hästi, et vastaseid 56 minutit kuival hoida suudeti. Skoori avas siis Niall McGinn, kes realiseeris karistusalas suure ründaja Kyle Lafferty hea söödu.

0:1 kaotusseisus oli Eestil suurepärane võimalus seis viigistada, kuid Henri Anier ei suutnud vastaste väravavahi vastu realiseerida Gert Kamsi fantastilisest söödust tekkinud üks-ühele olukorda.

Kõigest mõni minut hiljem said vastased penalti - Karol Mets tegi suhteliselt tarbetus olukorras vastasele karistusala joone juures vea ning kohtunik ei kõhelnud. 11 meetri trahvilöögi realiseeris kapten Steven Davis.

Teises meie alagrupi kohtumises alustas kindla võiduga Holland, kes alistas kodus 4:0 Valgevene.

Põhja-Iirimaa - Eesti 2:0
56. Niall McGinn, 76. pen. Steven Davis

Eesti: Sergei Lepmets; Artur Pikk, Joonas Tamm, Madis Vihmann, Nikita Baranov, Taijo Teniste; Artjom Dmitrijev (85. Rauno Sappinen), Karol Mets; Mattias Käit; Henri Anier (76. Sergei Zenjov), Henrik Ojamaa (69. Konstantin Vassiljev).

Enne mängu:

Eesti on Põhja-Iirimaaga kohtunud neljal korral. Omavaheliste mängude saldo on 2:2 ehk mõlemal on kaks võitu ja kaks kaotust. 2004. aasta 31. märtsil kaotas Eesti Lilleküla staadionil maavõistlusmängus 0:1, 2006. aasta 1. märtsil jäime sama tulemusega alla Belfastis. Otsustavatest mängudest on Eestil ette näidata 2012. aasta EM-valiksarja 4:1 (6.09.2011 Tallinnas) ja 2:1 (7.10.2011 Belfastis) võidud.

Viimastest kohtumistest on möödas seitse ja pool aastat. Sellest ajast on tänases Eesti koosseisus alles neli meest: võõrsil 0:1 kaotusseisust teisel poolajal kaks väravat löönud Konstantin Vassiljev, äärekaitsja Dmitri Kruglov ning mõlemas mängus vahetusest sekkunud ja Tallinnas ühe väravagi löönud Sergei Zenjov. Taijo Teniste, kelleta tänast koondise algkoosseisu ette ei kujuta, jäi mõlemas kohtumises pingile.

Põhjaiirlastest jooksid mõlemas 2011. aasta kohtumises tänasest koosseisust murule praegune kapten Steven Davis, ründajad Kyle Laffert ja Will Grigg ning kaitsjad Craig Cathcart, Gareth McAuley ja Aaron Hughes.

C-alagrupi tänases teises mängus kohtuvad Holland ja Valgevene. Samuti meie gruppi kuuluv Saksamaa tegi eile Wolfsburgis toimunud maavõistlusel 1:1 viigi Serbiaga.