Turniiri kahest esimesest mängust maksimaalsed kuus punkti kogunud Eesti U19 koondis pidi turniiri viimases kohtumises tunnistama PSV Einhoveni noormeeste 2:0 paremust. Mänguga, mille tulemus ei oleks vääranud Eesti koondise võitu, Bernhardt aga rahule ei jäänud.

„Viimaseks mänguks ei olnud poisid enam nii kontsentreeritud, tundus nagu nad olid juba rahul, et võit on meie,“ sõnas Bernhardt. Eesti koondis pidi võrreldes võidumängudega Moska Dünamo ja West Ham Unitedi vastu tegema koguni kolm sunnitud vahetust.

„Kahte meest ei saanud me kasutada kaartide tõttu ning kolmas, meie koondise üks paremaid, Karl-Eerik Luigend, sai eelmises mängus vigastada,“ kommenteeris Bernhardt.

Tallinn Cup 2011 oli Eesti U-19 koondisele oluliseks proovikiviks enne 2012. aasta U19 EM-finaalturniiri Tallinnas, Rakveres ja Haapsalus. Ettevalmistustsükklisse mahuvad küll mitmed sõpruskohtumised, aga rohkem turniire silmapiiril pole.

„Tallinna turniir täitis suurepäraselt oma kohta meie ettevalmistuskavas. Suured kiitused korraldajatele, kes suutsid Tallinnasse tuua niivõrd tugevad võistkonnad,“ kiitis Bernhardt.

Ka kolmanda koha saanud PSV Eindhoveni peatreener Jelle Goes andis turniirile kiitva hinnangu. „Suur aitäh Eesti Jalgpalli Liidule - meie võistkond on väga rahul,“ sõnas endine Eesti koondise peatreener.

Turniiri kolmel mängupäeval käis tulevikutähti kaemas kokku 2530 inimest. Eesti U19 koondise mängudel käis keskmiselt 645 pealtvaatajat.

Tallinn Cup 2011 tabel:
1. Eesti U19 3 2 0 1 5:3 6
2. West Ham United 3 2 0 1 6:4 6
3. PSV Eindhoven 3 1 1 1 3:2 4
4. Moskva Dünamo 3 0 1 2 3:8 1