Terehhov allkirjastas Kaljuga lepingu kümne minuti eest - tema saamine Igor Prinsi mantlipärijaks oli avalik saladus juba pärast eelmise peatreeneriga kehtiva lepingu lõpetamist.

Mullu lõpetas Kalju Eesti meistriliigas neljandal kohal ja see tingis klubi juhtkonna soovi juhendaja välja vahetada.

"Olen juba nii kaua jalgpallis olnud, et kartust küll ei tunne. Olen ikka positiivselt meelestatud ja võtan seda huvitava väljakutsena," rääkis Terehhov, kellel meestetreenerina senine kogemus puudub (oli aastal 2010 Kaljus mängiv abitreener). "Siiani tegelesin nii Kaljus kui Eesti koondise tasemel noortega. Aga eks ma ikka lootsin, et ühel päeval saab minust ka täiskasvanute treener. Ma ei mõelnud, millal see peaks juhtuma, küll aga on hea meel, et just Kalju juhtkond mind usaldas - siin olen olnud juba kuus aastat, kõik on kodune ja tuttav. Näiteks eelmise hooaja eel Tallinna Kalevi kutsest loobusin."

Ehkki Terehhov möönis, et Kaljut ootab tõsine noorenduskuur, jäävad eesmärgid kõrgeks: "Medali peale lähme kindlasti mängima. Niisama ei saa keegi meilt midagi."

Kalju president Kuno Tehva ei soovinud Terehhovi lepingu pikkust avaldada. Klubi pressiteates sõnas ta: "Meie kohus areneva jalgpalliklubina on usaldada Kalju noori kasvandike ja treenereid, kes on aastaid Nõmme Kalju identiteeti oma tegevuse kaudu edasi kandnud. Usume, et UEFA kõrgeimat treeneritunnistust omav Sergei Terehhov, kes on nii mängija, treeneri kui ka spordidirektorina Kaljut aastaid esindanud, saab olema just selline peatreener, keda esindusmeeskonna juures praegu enim vajame. Ajal, kui Kalju esindusmeeskonda on jõudnud esmakordselt oma klubi noored kasvandikud, tahame ka meeskonna juhtimise usaldada oma klubist välja arenenud spetsialistile."

Senistest põhitegijatest on Terehhovi sõnul lepinguga seotud Vitali Teleš, Alo Bärengrub, Hidetoshi Wakui, Tarmo Neemelo, Vladimir Voskoboinikov, Karl Mööl, Eino Puri, Reginald, Nicolas Galpin, Allan Kimbaloula ja Robert Kirss. Kalju esindusmeeskonna talvepuhkus lõpeb järgmisel esmaspäeval.