"Õnnitlused Portugalile! See oli selge võit. Olukorra tegi raskemaks see, et alustasime mängu närviliselt ning jäime seetõttu varajases staadiumis kaotusseisu. Kompliment mängijatele, et nad jäid oma idee ja stiili juurde - see lubas meil teisel poolajal häid võimalusi luua. Teadmine, et suudame distsipliini säilitada, annab lootust järgmises kahes mängus vastase üllatamiseks," rääkis Pijpers mängujärgsel pressikonverentsil.

"Ütlesin mängijatele pärast mängu, et nad said siit õppetunni: tippjalgpallis pole lubatud vigu teha, need karistatakse kohe väravaga. Ma loodan, et nad võtavad selle kogemuse endaga järgmistesse mängudesse kaasa."

Eilne mäng oli Pijpersi sõnul eestlastele kasulik ka suure publiku ees mängimise mõttes. Eesti-Portugali kohtumist jälgis Lilleküla staadionil ametlikel andmetel tribüünidel 6691 silmapaari.

"Mäletan, et kui juhendasin A-koondist, oli meil 19-21-aastaseid noormängijaid, kes olid väga-väga närvis. Mängisime ükskord Portugali vastu Benfica staadionil 80 000 inimese ees. Loodan, et nemad (praegused U-19-koondislased) kunagi A-koondises debüteerides enam niimoodi ei närveeri," lisas hollandlane.

Portugali koondise peatreener Edgar Borges: "Kõik, mis ma oskan öelda, on see, et me oleme võidu üle väga õnnelikud, kuid ma pole täielikult rahul meie esitusega. Me saaksime veel palju paremini mängida. Kõige tähtsam on, et me võitsime ja saime kolm punkti. Lõpetuseks tahaksin õnnitleda ka meie vastast ja treenerit. Hea mäng, hea treeneritöö. Soovin Eestile edu edaspidiseks. Suur tänu külalislahkuse eest! Nagu ma juba varem olen öelnud, siis iga mäng on meie jaoks nagu finaal ja sellisena võtame ma oma järgmist kohtumist Hispaaniaga."