Ansip meenutas, et enne, kui novembris avalikustati võimalus, et ERR loobub rahapuudusel jalgpalli maailmameistrivõistluste näitamisest ja kaalub õiguste müümist teistele Eesti meediakanalitele, pöördus Kaljuveer tema poole eraviisiliselt abi saamiseks.

"Ta saatis SMSi, et tahaks rääkida. Teel Tallinna sõidu ajal vestlesime. Tänu eeltööle, minu ja tema eestkõnelemisele me toetuse lõpuks leidsime, kuigi päris nii neid asju ei peaks otsustama. Kindlasti oleks pidanud paremini asju planeerima, aga sel viisil seada meile valikuid nagu Margus Allikmaa - et ühel pool jalgpalli MM ja olümpia, teisel pool eestlaste lemmiksarjad – ei ole kohane. See kõneles kehvast planeerimisoskusest, ei millestki muust," ütles Ansip.

"Kui siin (Kaljuveeri vallandamisotsuses - toim.) on nüüd mängus isiklik solvumine, et Marko Kaljuveer üle Margus Allikmaa ajas rahaasju, siis... Raha igatahes me leidsime ja seda tänu Marko Kaljuveerile ja tema initsiatiivile, mitte tänu Margus Allikmaa absurdsele mõttele neid õigusi Tallinna Televisioonile müüa."

Ansip soovis ümber lükata versioonid, nagu oleks Allikmaad mõjutanud Kaljuveerist loobuma erinevate spordialade, näiteks korvpalli või võrkpalli juhtimise juures olevad reformierakondlased. "Et Hanno Pevkur võrkpallijuhina tahab, et tema ala näidataks ETV-s, ongi tema ülesanne. Aga et ta tuleks ja ütleks, et laske Kaljuveer lahti? See on absurd! Jama!”

Küsimuse peale, kas tema selgesõnalisest kriitikast Allikmaa suhtes võib välja lugeda juhatuse esimehe kahanevast toetusest juhtivate poliitikute seas ja tema tooli värisemist, kostis Ansip: "Mina riigikogu liikmena ei sekku sellesse, vaid avaldan lihtsalt oma sümpaatiat."

Reformierakonna ja IRLi eestvõttel leidsid riigikogulased detsembri algul niinimetatud katuserahadest 300 000 eurot ERR toetamiseks jalgpalli MM-i näitamisel.

Allikmaa teatas teisipäeval Kaljuveeri vallandamisest, põhjendades seda sporditoimetuse juhi kehva koostööga mitmete spordialaliitudega. Sellest ajendatult teatas Tomberg ise oma ametist lahkumisest. ERRi töötajad on ERRi nõukogule saatnud kaks kirja, kus avaldatakse toetust Kaljuveerile ja Tombergile, sporditoimetuse koostatud kirjas nõutakse ka Allikmaa lahkumist.