UEFA.com: Mis olid sinu karjääri kolm edukamat perioodi?

Andres Oper: Esiteks, kui sõlmisin (Taanis) Aalborg BK-ga lepingu. See oli minu esimene välisleping ja ma sain fännidelt meeldiva vastuvõtu. See oli minu karjääris pöördeline hetk ja mul on sellest ajast väga soojad tunded.

Teiseks, oma kodumaa esindamine. Kuigi ma nautisin jalgpalli igas klubis, kus ma mängisin, oli see uhke tunne - eriti suurriikide vastu oma kodumaad esindada. Iga rahvuskoondise mäng oli eriline ja sellest hakkan ma kõige rohkem puudust tundma.

Kolmandaks sentimentaalne valik – kui mind kutsuti Arsenal FC-sse testimisele. Kuna olin lapsest peale olnud Arsenali fänn, oli see minu jaoks suur asi, eriti veel seetõttu, et ma olin siis veel väga noor. Ma ei ole eriliselt kurb, et see teoks ei saanud, kuna põhjused ei sõltunud minust ja see ei olnud seotud minu esitustega.

Kas sa kahetsed ka midagi?

Vahest ainus asi, mida kahetsen, et valisin 2009. aastal hiinlaste Shanghai Shenhua ADO Den Haagi asemel. Tagantjärele tarkusena oleksin pidanud jätkama Hollandis, kuid siis oli Hiina väga väljakutsuv, sest oli võimalus tulla Hiina meistriks. Uude kultuuriruumi sattumine oli samuti vägev, sest mulle meeldib reisida ja uusi asju kogeda.

Mida tähendab sinu jaoks olla Eesti kõigi aegade suurim väravakütt?

See tähendab palju, sest see on minu pärand. Mulle loevad tulemused väga palju. Ma ei hakka valetama – mõistagi ma soovin, et see rekord jääks võimalikult pikaks ajaks püsima. Samas on rekordid selleks, et neid ületada ja see tuleks rahvuskoondisele kasuks, seega poisid, hakake pihta.

 Mida sa ootad Eesti koondiselt 2016. aasta EM valiksarjas?

Et meeskond annaks endast parima nagu alati. Meil ei ole kerge alagrupp ja see nõuab palju rasket tööd, kuid mul on treenerisse ja koondisse usku. Kui me olime Itaalia, Sloveenia ja Serbiaga ühes grupis, jõudsime play-offi, seega see on teostatav.