Flora sai Meistrite liiga avaringi kohtumises Gibraltari klubi Lincoln Red Impsilt šokk-kaotuse, mis Hurda taandumise vahetuks põhjuseks ka oli. Otsus võeti vastu mängujärgsel hommikul koos juhatusega.

"Otsus tuli Pellega (klubi president Pelle Pohlak) koos asja arutades. Leidsime, et tuleb edasi minna teistmoodi," sõnas Hurt Delfile Frankfurti lennujaamast, kus Flora meeskond tagasiteel Eestisse parasjagu viibis. "Indikaator selleks tuli pigem esimesena klubi poolt ning minul oli seejärel tarvis seda otsust enda sees mõista."

Muudatused tingis tõsiasi, et arutelu tulemusena ei leitud õigeid käike, mida olukorra parandamiseks ette võtta. "Arutasime asju ning pigem nägime seda, et suur osa tööst toimib, mängijad arenevad ja asi suures plaanis toimib," kirjeldas Hurt. "Otsisime koos muutust, aga seda asja, mida me konkreetselt tegema peaksime, me üles ei leidnud. Sinnamaani oli töö selgelt jalgpalliliselt läbimõeldud ja põhjendatud. Kindlasti jäi aga puudu emotsionaalsust, mida meie mängus piisavalt ei olnud."

Hoolimata peatreeneri koha loovutamisest plaanib Hurt tööd Floras jätkata. "Klubi soov on selleks olemas, et ma metoodilist poolt edasi ehitaks. Eks peame täpsemalt läbi rääkima, millises rollis täpsemalt, praegu tahaksin aga aja maha võtta ja puhata."

Flora peatreenerikohused võtab uue lootsi leidmiseni üle senine abitreener Jürgen Henn

Pelle Pohlaku sõnul hindab Flora väga Hurda senitehtud tööd. "Et keegi asju valesti ei mõistaks, siis rõhutan, et hindame tema tööd ja kindlasti tahame teda hoida klubi juures. Mis rollis täpsemalt, näitab aeg."

Lisaks peatreenerile peavad Pohlaku sõnul peeglisse vaatama ka mängijad. "Enda vanuse kohta on Norbert Flora klubisse toonud meeletult hea metoodika ning me kindlasti tahame, et see säiliks. Pisiasjad paraku ei toiminud ja suur vastutus on ka mängijatel. Kokkuvõttes on tulemus tõe näitaja."

Uus liigamäng ootab Florat ees juba pühapäeval, kui tähtsas kohtumises külastatakse teist tiitlipretendenti FC Infonetti. Siis on meeskonda juhendamas veel senine abitreener Jürgen Henn, kes tegutseb uue lootsi leidmiseni peatreeneri kohusetäitjana. Uut juhendajat florakatel veel valmis vaadatud ei ole.

"Ega meil uue treeneri leidmisega väga palju aega pole. Kui Eestisse jõuame, siis hakkame sellega põhjalikumalt tegelema," kinnitas Pohlak.

"Mida varem (me uue treeneri toome - toim), seda parem. Kindlat tärminit ma praegu ei oska öelda. See võib juhtuda täna õhtul või homme hommikul, aga võib juhtuda ka järgmisel nädalal."