Nimelt sai Kalju duubeltiim lõppenud hooajal Esiliigas kümne meeskonna seas kaheksanda koha ning läks seeläbi üleminekumängudele, kus nende vastaseks tuli Esiliiga B tasandil kolmanda koha saanud Tartu JK Welco. Täna peetud avamäng lõppes küll Kalju 3:2 võiduga, kuid kuna nõmmekate ridades käis platsil ka Henrik Pürg, tunnistatakse Kalju tõenäoliselt automaatselt tehnilise kaotuse saanuks ning üleminekumängude kaotajaks.

Nimelt kehtib Eesti meistrivõistluste juhendis punkt 32.20, mis sätestab, et duubelmeeskonna üleminekumängus ei tohi osaleda sellesse võistkonda üles antud mängija, kes on alates 22. juulist 2016. a kuni hooaja lõpuni mänginud põhivõistkonna eest rohkem kui 50% mängudest. Kalju esindusmeeskond on sellest ajast saati mänginud 18 liigamängu, millest Pürg mängis kaasa 16: lihtne matemaatika ütleb, et reeglit on rikutud.

Juhendi punkt 18.5 ütleb selgelt - esimesel üleminekumängul diskvalifitseeritud või loobumiskaotuse andnud võistkond loetakse üleminekumängude kaotajaks. Seega tõuseb uueks hooajaks Esiliigasse Tartu JK Welco ning Kalju U21 peab langema aste madalamale, Esiliiga B-sse.