Kas tänane mäng oli Eesti jalgpallikoondise viimase 23 aasta halvim?

Kindlasti ei olnud see koondise halvim mäng üldse ja kindlasti ei saa võrdluseks võtta mänge 23 aasta tagusest ajast, aga küllap võistleb mäng viimase aja halvima või vähemalt ebaõnnestunuma valikmängu tiitlile eelmises EM-valiktsüklis Fääri saartel saadud 0:2 kaotusega.

Mis sinu arvates selle tulemuse tingis?

Hoolimata kõigest ei olnud me mänguks päriselt valmis, seda näitas kohtumise algus, kui jäime mitmeks minutiks pressi alla ja esimese poolaja olukorrad, mil San Marino surus meid oma värava ette ja teenis lubamatult palju standardolukordi. Õige mängurütm tekkis vaid hetketi. Paari kindla väravavõimaluse realiseerimata jätmine võttis kindluse ja lõpuks kadus ära ühine idee ja energia, mis ei lubanud lõpuminutitel piisavalt ohtlikku survet tekitada. Arvan ka, et meeskonna koosseis polnud objektiivsetel põhjustel tasakaalus.

Miks Eesti nn. väikeriikidega pidevalt hädas on?

Mängime oma võimaluste piiril ja need soosivad pigem just võitlusest lähtuvaid kohtumisi, mitte selliseid, kus peame valdama palli ja olema loovalt enesekindlad. Minu viimase aja avaldused mängijate arendamise teemal lähtuvadki kindlast arusaamast, et vajame järgmise sammu astumiseks paremini ettevalmistatud mängijaid ja ma ei räägi mitte noortetööst vaid esindusmeeskondade tasandil antavast viimasest lihvist, vajame pallureid, kes oleksid võimelised lahendama väljakul neilt enam nõudvaid ülesandeid. Tänase mänguga väga sarnane oli Eesti meistri FC Levadia suvine Meistrite Liiga avamäng San Marino meistriga - erinevus oli ainult selles, et tookord lõi Levadia lisaminutitel võiduvärava. 

Eesti on löönud sel aastal väga vähe väravaid. Miks?

Kindlasti tuleb mainida, et meile lüüakse ka vähe väravaid ja mõistagi on see seotud mängu ümberkorraldamise ja sellega kohanemisega. Väidaksin siiski, et oleme lähedal meie jaoks võimalikule parimale tasakaalule kaitse ja ründemängu vahel, Sloveenia alistamine valikmängus ja hiljutine võit Norra üle on selle tõestuseks. Tänagi olid meil oma võimalused, mis paraku jäid realiseerimata, tuleb tunnistada, et väravakütist ründaja puudumine on Eesti koondist kummitanud juba mõnda aega. Henri Anieri tõus on kahjuks takerdunud vähese mänguaja taha Saksamaal, lisaks on teda viimasel ajal kimbutanud vigastus.

Kas Magnus Pehrsson jätkab koondise peatreenerina või tuleb tema jätkamine arutlusele? Millise hinnangu annad tema esimesele valiksarja-aastale?

Magnus on koondises süsteemi loomisega teinud head tööd ja siin pole midagi arutada. Tänane viik maailma jalgpalli autsaideri vastu paneb esimesele valiksarja aastale mõistagi mitterahuldava hinde kui tulemust vaadata, samas on üldpilt koondisega siiski pigem positiivne nii mängu arengu kui ka tulemuste poole pealt. Suures plaanis võetakse olemasolevast materjalist maksimum - kordan, et mõistagi ei puuduta see tänast valikmängu.