Eesti vutijuhi kirjelduse järgi on hotellis eilsete arreteerimiste tõttu murelik õhkkond ning toimunud sündmused pakuvad kõrgete ametnike seas palju kõneainet.

Sellest hoolimata usub Pohlak, et Blatter valitakse siiski ka järgmiseks ametiajaks.

"Tänane päev Zürichis on kulunud olukorrast kõnelemisele nii privaatsetel vestlustel kui UEFA liikmete ühisel koosolekul. Üldist olukorda võib kirjeldada nii: kõik on mures, aga murede põhjused on erinevad. Kõige rõõmsamad tunduvad hotelli fuajeed täitvad ajakirjanikud, kellest suur osa on briti väljaannetest," teatas Pohlak Eesti ajakirjanikele meili teel.

"Ennelõunal toimus kohtumine FIFA president Sepp Blatteri ja konföderatsioonide presidentide vahel – UEFA juht Michel Platini tegi Blatterile ettepaneku tagasi astuda, viimane sellega ei nõustunud. Koosoleku eel väideti, et Platini avaldusega ühineb veel ühe konföderatsiooni juht, mida teadaolevalt siiski ei juhtunud."

"Oleme rääkinud privaatselt nii Blatterile lähedalseisvate isikute kui UEFA tippjuhtidega, kaasa arvatud Platiniga, ja erinevate Euroopa alaliitude juhtidega, mõistagi on seisukohad ja viis, kuidas kujunenud olukorda nähakse, vägagi erinevad. UEFA liikmete koosolekul osales ka Blatteri vastaskandidaat prints Ali."

"Eesti Jalgpalli Liidu esindajatena oleme hoidnud tavapärast joont, mis eelkõige tähendab selgelt ja siiralt väljendatud seisukohta, seda hinnatakse ja meiega suheldakse samal moel vastu, mis tasandil, kus domineerib poliitkorrektne ja formaalne suhtlusstiil, ei ole tavapärane."

"Praeguseks on selge, et homseks planeeritud FIFA presidendi valimisi edasi ei lükata ja ka UEFA on selles osas muutnud meelt."

"Endiselt tundub Sepp Blatteri toetajate ülekaal olevat ilmne, aga kahtleksin, kas ta võidab esimese ringis, mil valituks saamiseks on vajalik 2/3 delegaatide toetus, teises ringis osutub valituks kandidaat, kes saab lihtsalt rohkem hääli."

"Praegusel hetkel teeb tehtud deklaratsioonide valguses kõige rohkem muret võimalik presidendivalimiste järgne UEFA ja FIFA ja UEFA ja teiste alaliitude suhe, mõistagi sõltub see paljuski hääletustulemusest ehk siis sellest kui palju on teistes konföderatsioonides neid, kes hääletavad Blatteri vastu. Juhul kui Blatter võidab suure ülekaaluga, võib konflikt olla ühelt poolt kergem süvenema, teiselt poolt on selliselt juhul lihtsam kaotust tunnistada ja olukorraga leppida. Ühena deklaratsioonidest pidasin silmas Briti esindaja avaldust, et Blatteri tagasivalimise korral tema FIFA täitevkomitees ei jätka, aga jõulisi avaldusi on tehtud teisigi. Päriselt ei saa välistada ka valimiste järgset UEFA lahkumist FIFA-st ja MM-finaalturniiridel mitteosalemist, aga eeldan, et selleni asi siiski ei lähe."

"Kümme-viisteist aastat tagasi Lennart Johanssoni UEFA presidendiks olemise ajal olid UEFA ja FIFA suhted nii halvad, et see sai üheks põhjuseks, miks rootslast ametisse tagasi ei valitud. Täna tundub olukord veelgi hullem, aga eks valimiste järgselt saab asja paremini hinnata ja tõenäoliselt toimub UEFA-sse kuuluvate alaliitude juhtide järgmine koosolek juba järgmise nädala laupäeval Berliinis, kuhu kogunetakse seoses Meistrite Liiga finaaliga."

"On selge, et maailma jalgpalli juhtimine on kriisis ja esimene asi, mida homse presidendivalimise järel teha tuleb, on kriisist väljaviivate teede leidmine."