Mäng leiab aset 2018. aasta 14. augustil. Tallinnas lähevad vastamisi 2017/2018 hooaja Meistrite liiga ja Euroopa liiga võitjad.

Kas ja kuivõrd mõjutas antud otsuse tegemist kõrgema juhtkonna vahetus UEFA-s? Kas ja kes oli(d) Tallinna konkurent(id)?

Protsess käis pikalt – Eesti Jalgpalli Liidu juhatus otsustas kandideerida 2018. aasta superkarika korraldajaks poolteist aastat tagasi, millele eelnes umbes aasta jagu meie võimaluste uurimist nii võistluse korraldusõiguse kui ka staadioni renoveerimise suunal - ja juhtkonnavahetusel sellele mõju ei olnud. Kes olid konkurendid, ei ole mulle teada, UEFA praktika on seni olnud, et kasutatakse n.ö läbirääkimistega konkursse, sest muidu toimuksid kõik suured finaalid Wembley´l, kui kujundlikult kõnelda.

Konkreetselt 2018. aasta osas rääkis meie kasuks ka fakt, et taotlesime mängu Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks.

Millises seisus on staadioni nõuetele vastavaks ehitamine täna? Mis on viimase aasta jooksul juba tehtud, millised edasised sammud selles vallas? Kas võrreldes esialgu kõnelduga on siin muutusi?

Riik on raha eraldanud ja jalgpalliliit kultuuriministeeriumiga kokkuleppe allkirjastanud. Osad riigihanked on välja kuulutatud, kokku tuleb neid 7 või 8, ja minu teada peaks esimene ehitusleping allkirjastatama homme. Protsess võttis pikalt, sest tegemist on riigi rahaga ja selle kasutamiseks on omad nõuded. Võrreldes esialgu kõnelduga muudatusi ei ole.

Kas algselt jutuks olnud eelarve – ehk 5 miljonit – on tänini „kehtiv“?

Jah, staadioni UEFA (ja ka FIFA) nõuetele vastavusse viimiseks ja valmisehitamiseks kulub 5 miljonit eurot ja see eelarve on tänagi kehtiv. Ehituse algus saab olema oktoobris 2016 ja lõpp on plaanitud 2018. aasta algusesse.

Kas viimase aasta jooksul tuli alaliidu sees mingilgi moel arutlusele mistahes põhjusel vajadus kandidatuurist loobuda?

Ei, sellist olukorda pole olnud, sest kogu protsess kulges plaanipäraselt.