"Avalikkuses on levinud arusaam, justkui ERR-i nõukogu oleks kindlalt otsustanud, et MM-i otseülekannete õigused üritatakse erakanalitele müüa. Tegelikult on meie esimene eelistus ikkagi see, et saaksime ise suurturniiri oma vaatajateni tuua," selgitas Uudelepp, kes andis ühtlasi mõista, et nõukogu soosib MM-i näitamist ETV-s.

Ent millal tehakse antud küsimuses lõplik otsus? "Praegu koostatakse ERR-i uue aasta eelarvet. Lõplik otsus langetatakse nõukogu detsembrikuisel istungil, kui kinnitatakse ka eelarve," märkis Uudelepp.

Paistab, et kõigele vaatamata liigub ERR ikkagi selles suunas, et 2014. aasta jalgpalli MM jõuab Eesti kodudeni. Selge vihje andis täna hommikul ka peaminister Andrus Ansip: "Ilmselt rahvusringhääling leiaks ka ise midagi eelarvest. Kui ülekandeks on vaja 600 000 eurot, siis juba lepinguga on võetud kohustus tasuda litsentsi eest 400 000 niikuinii. Litsentsi eest tuleb tasuda ka siis, kui ülekannet ei tehta. Mulle tundub, et ei oleks väga mõistlik maksta 400 000 selle eest, et keegi jalgpalli ei näeks."