Tegemist on 2012. aasta Euroopa meistrivõistluste esimese kohtumisega - teised koondised alustavad valiksarja 3. septembril, teatas EJL-i pressiteenistus.

14. korda toimuvad UEFA Euroopa meistrivõistlused kulmineeruvad finaalturniiriga, mis toimub Poolas ja Ukrainas 2012. aasta 8. juunist kuni 1. juulini ja kuhu pääseb kokku 16 koondist.

Lisaks korraldajatele tagavad koha finaalturniiril kõigi üheksa valikgrupi võitjad ja parim 2. koha saavutanud koondis. Ülejäänud kaheksa 2. koha saavutanud koondist mängivad omavahel play-off kohtumisi.

Kolm korda on Euroopa meistriks tulnud Saksamaa, kaks korda Hispaania ja Prantsusmaa ning korra Nõukogude Liit, Tšehhoslovakkia, Itaalia, Holland, Taani ja Kreeka.

Eesti jaoks on tegemist läbi aegade viiendate Euroopa meistrivõistlustega. 1996. aasta EM-valikturniiril jäädi alagrupis, kus vastasteks olid Horvaatia, Itaalia, Leedu, Ukraina ja Sloveenia, nulli peale.

2000. aasta valiksarjas kogus aga Eesti juba 11 punkti ja oli kinni ka edasipääsus. Lõpuks võitis alagrupi Tšehhi, teine oli 18 punktiga Šotimaa ning Eestiga võrdselt 11 punkti teenisid ka Bosnia ja Hertsegoviina ning Leedu, viimase kohaga lõpetasid 3 punkti kogunud Fääri saared.

2004. aasta EM-valikturniiril teenis Eesti viigi nii Horvaatialt kui ka Bulgaarialt ja samuti kaks võitu Andorra üle, mis andsid 8 punktiga Bulgaaria, Horvaatia ja Belgia järel ning Andorra ees 4. koha.

2008. aasta valiksarjas püstitas Eesti oma kodumängude publikurekordi, kui kohtumisi Horvaatia, Venemaa, Inglismaa, Iisraeli, Makedoonia ja Andorraga käis keskmiselt vaatamas üle 8500 inimese, ühtekokku teenis Eesti 7 punkti, mis andis 6. koha.