X-Mängudel teenis ainsa mehena kutse kolmele alale 27-aastane ameeriklane Gus Kenworthy, kuid Aspenis jäi tal parimaks rennisõidu kümnes koht. Samas oskuste poolest oleks kolmele alale kindlasti kutset väärinud ka Ruud.

Aspenis oli Ruud kohal ainult Big Airi hüpetes, kus ta sai kaela ka kuldmedali. X-Mängudelt oli see talle teiseks kuldmedaliks. Esikoha teenis ta ka eelmisel aastal kodustel Oslo mängudel.

Park City MM-il Big Airi hüpped tal kõige paremini ei õnnestunud ning kirja läks tal alles 12. koht, kuid see-eest oli ta tasemel pargisõidus, kus ta võitis James Woodsi järel hõbemedali.

Nüüd on ta tegusid tegemas aga veel ka rennisõidus. Rennisõidu kvalifikatsioonis sõitis ta välja päeva kuuenda tulemuse. Parima skoori kirja saanud ameeriklasele David Wise'ile kaotas noor norralane ainult 2,40 punktiga.

Nii võib oodata, et edaspidi teenib Ruud ka X-Mängudele kutse kõigile kolmele alale. Ilmselgelt on ta võimeline kõigil ka poodiumile jõudma.

Seejuures ei piasta 18-aastane Ruud hulljulgete trikkidega silma ainult lumel. Erinevaid hüppeid suudab ta sooritada täiesti ootamatutest kohtadest.