Tõukerataste menu liigub ülesmäge juba 2000ndate algusest ning on tänaseks jõudnud võistlusspordi staatusesse ning muutunud rulatamise ja BMX-rataste kõrval üheks populaarsemaks nn linnaspordi alaks. Tõukeratastega sõidetakse, nagu ka BMXi ja rulaga, skateparkides ehk rämpidel ning tänavatel, samuti harrastatakse dirt-sõitu ehk sõitu maastikuobstaaklitel ning flatland-stiili ehk trikke lamedal pinnal. Rahvusvaheline tõukerattaliit korraldab maailmameistrivõistlusi alates 2012. aastast.

Simple Sessionil näitavad tõukeratturid oma oskusi pühapäeval enne rulafinaale ning seda nii pargi- kui ka tänavastiilis. Kokku sõidab demonstratsioonesinemisele kohale 9 oma ala tipp-tõukeratturit. USAst lendab kohale neljal korral tõukerattatrikkide maailmameistriks kuulutatud 20-aastane Dakota Schuetz (Kota), Suurbritanniast aga hetkel valitsev maailmameister Jordan Clark (Grit) ning Lewis William (Crips), hetkel maailma edetabeli teine.

Soomlaste tõukerattatalente esindavad Helmeri Pirinen (Eagle), Kassu Palén (Phoenix), Niko Kylmälä (Eagle), Pauli Jäntti (Grit) ja Santeri Suonperä (Eagle). Eestit esindab näidisala tugevas konkurentsis 2014. aastal Euroopa meistriks kuulutatud ning 2013. aastal MMil 15. kohale tulnud 16-aastane Roomet Säälik (Phoenix).

Simple Sessioni rula- ja BMX-võistlustest võtab sel aastal osa 140 oma ala tippu 30 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas.