Balti Jaama ehitati spetsiaalselt sündmuse jaoks rämbid, millel said end avatud võistlustel proovile panna nii juba vilunud tegijad kui ka pealekasvav põlvkond. Kokku osales kuni 16-aastaste noorte avatud võistlustel 28 poissi ja 4 tüdrukut (noorimad võistlejad 12-aastased poisid). Päeva naelaks oli kutsetega Game of Skate võistlus (nn viie miinuse mäng), kus näitasid oma oskusi kuus tuntud Eesti rulatajat. Osales ka üks välismaalane – Francisco Marques El Salvadorist.

Nelja võistluse parimad teenisid endale kutse osalema Simple Sessionil: Game of Skate võistluse võitja Aleksandr Tubin, parim juunior Allan Raudsepp, kõrgeima ollie-hüppe võitja Tim Prozorov (90 cm) ja parima triki võistluse võitja Andris Kaldvee. Eraldi tunnustuse pälvis ka parim tüdruk, kelleks osutus 16-aastane Emilija Kukk.

Simple Sessioni korraldatud sündmus toimus Tallinna spordi- ja noorsooameti eestveetud autovaba päeva raames. Toetasid ja auhinnad panid välja Etnies, Simple Session, Session Ramps, Värska, TUUL ja Rademar.

Globaalse haardega elamusspordifestival Simple Session leiab aset 8. ja 9. veebruaril 2020 Saku Suurhallis. Maailma tipptegijad Tallinna ühe katuse alla toov suurvõistlus toimub juba 20. korda ning tähistab sellega ühtlasi Eesti rula- ja BMX-kultuuri 20. sünnipäeva. Ekstreemimaailma talvisest suursündmusest võtavad 20. juubeli puhul osa ligikaudu 150 oma ala tippu 35 riigist, tehes sellest planeedi kõige rahvusvahelisema ekstreemspordisündmuse. Kohal on kümneid X-Mängude kuldmedaliste, maineka Dew Touri võitjaid, maailmameistreid ning eelmiste aastate Simple Sessionite võitjaid. Lisaks saadab Simple Sessionit taaskord neli päeva vältav peo- ja kontsertnädalavahetus.

Simple Sessioni festivalipassid ja päevapiletid on müügil Piletilevis!