Riia kesklinnas asuva Vabadussamba jalamile kerkib 800-ruutmeetrine võistlusväljak, millel asuvad mõõtu võtma nii maailmas tuntud BMX-ratturid kui ka Baltimaade tõusvad tähed. Pargiehitustööd juba käivad.

Võistlused toimuvad BMX Freestyle Park ja Street kategoorias ehk pargi- ja tänavasõidus ning oma võimaluse saavad ka rulatajad, kelle jaoks toimub väljakul parima triki võistlus. Pealtvaatajatele on sündmus tasuta.

Nimekamatest võistlejatest on Riias oma oskusi näitamas mitmed maailma BMXi koorekihti kuuluvad sportlased: teiste seas X-mängude mitmekordne võitja Daniel Dhers (Venetsueela) ning BMX Freestyle MMi hõbe Kostya Andreev (Venemaa). Samuti näeb oma parimaid trikke näitamas Simple Sessionitel ja paljudel teistel maailma mainekatel võistlustel silma paistnud trikirattureid: nimekirjast leiab sellised tegijad nagu Felix Prangenberg (Saksamaa), Daniel Tünte (Saksamaa), Jack Clark (Suurbritannia) jpt.

Baltimaad on võistlusel esindatud eelmistel Simple Sessionil silma paistnud parimate tegijatega. Eestlastest on park-distsipliinis võistlemas Roomet Säälik, Talis Viirpalu, Sander Saard ja Arto Arukuusk, tänavasõidus pürgivad võidule Andres Lainevool, Martti Lainevool, Enrico Orobko ja Chris Patrick Tilk.