Teist suve järjest Riias toimuvad suurejoonelised suvised BMX- ja rulavõistlused on pühendatud Eesti Vabariigi 100. juubelile ning on pealtvaatajatele tasuta. Võistlused toimuvad tänavu tänavastiilis, kasutades selleks Barona uhiuut ning tipptasemel tänavaelementidega (trepid, käsipuud jne) betoonist rulaparki. Võistlusi saab jälgida otseülekandena ka veebis, Simple Sessioni kodulehel www.session.ee.

Kvalifikatsioonides osales kokku 39 BMX-ratturit ja 31 rulatajat 19 riigist, tehes sellest ühe olulisima ja kõrgeima tasemega oma ala võistluse sel suvel kogu Euroopas. Kaugematest tulijatest olid esindatud näiteks USA, Argentina, Costa Rica ja Brasiilia sportlased. Homsete finaalide favoriitidena võistlevad rulas Egor Kaldikov Venemaalt ning BMXis Courage Adams Hispaaniast.

Eestist oli Riiga võistlema sõitnud 6 rulatajat, kellest pääses mitte üksnes ainsa eestlasena, vaid lausa ainsa Baltimaade esindajana homsesse rulafinaali end 7. kohale sõitnud ning järjepidevalt Eesti parimaks rulatajaks tunnistatud 26-aastane tartlane Aleksandr Tubin. Eestlastest said tulemuse kirja veel Kristo Õismets (14. koht), Meelis Erm (21. koht), Romario Siimer (22. koht), Jarmo Kangro (29. koht) ja Rain Lindemann (31. koht).

BMXis näitasid oma jõudsalt arenevaid oskusi Eesti trikiratta tõusvad tähed, kes olid ühtlasi võistluse ühed noorimad: 18-aastane Martti Lainevool (30. koht) ja 16-aastane Chris Patrick Tilk (32. koht).

Simple Summer Sessioni rulafinaalides sõidavad (kvalifikatsiooni paremusjärjestuses):

1. Egor Kaldikov RUS
2. Honza Navratil CZE
3. Wille Mäkelä FIN
4. Aaron Jago GBR
5. Maxim Habanec CZE
6. Simon Stricker SUI
7. Alexandr Tubin EST
8. Andrzej Palenica POL
9. Dominik Jaworowski POL
10. Onni Saltevo FIN
11. Maxim Kruglov RUS

12. Andrzej Kwiatek POL

BMXi finaalis sõidavad:

1. Courage Adams ESP
2. Travis Hughes USA
3. Reed Stark USA
4. 
Nathan Williams USA
5. Gaspar Guendulain ARG
6. Max Chuprina RUS
7. Jiri Blabol CZE
8. Marek Kuhalskis LVA
9. Anthony Perrin FRA
10. Beniamin Crismariu ITA
11. Kristaps Reimanis LVA
12. Max Bespaliy UKR

Detailseid võistlustulemusi saab vaadata SIIT.

Homseid finaale saab vaadata otseülekandena Simple Sessioni kodulehel www.session.ee algusega kell 13:00. BMX tänavasõidu finaalidest teeb kommenteeritud otsesaatena teleülekande ka Red Bull TV.

Simple Summer Session 2018 võistluse Baltimaade parimad võistlejad lunastavad endale kutsed talvisele Simple Sessionile, mis toimub 2. – 3. veebruaril 2019 Tallinnas, Saku Suurhallis.